Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2024 15:13
Čas čtení 1:12
Monika Růžičková

Monica z Přátel existuje! Žena miluje uklízení, a tak to v obchodech dělá zadarmo

Monica z Přátel existuje! Žena miluje uklízení, a tak to v obchodech dělá zadarmo
Zdroj: Wallpaperflare/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Pro mnohé je uklízení noční můrou, pro Američanku Madison je to koníček. Ve známých obchodních řetězcích jako Target či Walmart a restauracích Taco Bell a Popeyes uklízí zadarmo.

Žena zveřejňuje na svých sociálních sítích videa, na nichž uklízí zadarmo v náhodných prodejnách známých řetězců. Videa mají miliony zhlédnutí. V prodejnách Madison třeba seřazuje věci v policích, dělá pořádek v uličkách a čistí špinavé podlahy na toaletách. Připomíná ti také úklidem posedlou Monicu Geller ze seriálu Přátelé?

Novodobá Popelka 

V prosinci Madison strávila devět hodin úklidem a rovnáním polic ve Walmartu. Na veřejných záchodech restaurací Popeyes a Taco Bell vyzdobila každou kabinku vánoční výzdobou, zanechala zde plastové vánoční stromečky a cedule s přáním „Hezky se vykakejte“.  

Doporučeno
Chandler a Monica v domě McCallisterových? Komik si všiml spojitosti Přátel a filmu Sám doma Chandler a Monica v domě McCallisterových? Komik si všiml spojitosti Přátel a filmu Sám doma 31. prosince 2023 13:17

Kromě uklízení dokonce i ráda radí zákazníkům a zákaznicím a rozdává jim dárkové karty. Občas nakupující doprovodí k pokladnám a celý nákup jim zaplatí. Co na její uklízení zadarmo říkají zaměstnanci obchodu? Většinou nic, Madison se obléká do firemních barev, a tak často nikomu ani nedojde, že v obchodu ve skutečnosti nepracuje. 

@ugh_madison I worked at a random target store for free! @OLIPOP #olipoppartner ♬ original sound - ugh madison

Její oblíbený řetězec pravděpodobně bude – nebo byl – Kroger, protože v jednom videu pronesla: „Neodejdu, dokud nebudu generální ředitelkou Krogeru.“ To jí ale úplně nevyšlo, protože jeden ze zaměstnanců ji poznal a vše nahlásil manažerovi. Ten Madison oznámil, že práce ve společnosti Kroger zdarma je v rozporu s pracovním zákonem a musí odejít. 

„Tohle byl můj první a poslední den, kdy jsem pro Kroger pracovala zdarma,“ prohlásila nakonec po šesti hodinách práce. Fanoušci na sociálních sítích obdivují její dobrovolnictví a zápal, v komentářích navrhují mladé dívce místa, kde by měla uklízet zadarmo příště.

Doporučeno
Test jídla v českých kinech: Kde mají nejlepší nachos nebo popcorn a vyplatí se za něj dát 200 korun? Test jídla v českých kinech: Kde mají nejlepší nachos nebo popcorn a vyplatí se za něj dát 200 korun? 4. ledna 2024 9:05

Našli se ale i tací, kteří si neodpustili kritiku. „Proč tohle někdo dělá pro obrovské korporace, a ne třeba pro potravinové banky nebo nějakou kliniku? Doslova pro kohokoli kromě obrovských firem?“ stálo v jednom z komentářů. „Přál bych si tolik peněz, volného času a nudy,“ uvedl další. Zdá se, že lidem se prostě nezavděčíš.

Domů
Sdílet
Diskuse