Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Hamilton Ventura.
11. ledna 2024 16:51
Čas čtení 1:39
Sponzorovaný obsah

Značka Hamilton – legenda spojená s armádou, letectvím i filmem

Značka Hamilton – legenda spojená s armádou, letectvím i filmem
Zdroj: Hamilton Ventura
MÓDA ŠPERKY A DOPLŇKY
Uložit Uložené

Hodinářská značka Hamilton, která spatřila světlo světa už v roce 1892, se pyšní bohatou historií.

V průběhu let si na své konto připsala řadu úspěchů a pro svůj jedinečný design se nejedenkrát stala hvězdou filmových pláten. Prozkoumejte společně s námi její příběh.

Tehdejší oblíbenci samotné armády i pilotů

Hodinky značky Hamilton už od počátku vynikaly svou přesností i skvělou kvalitou zpracování, proto zanedlouho od uvedení na trh zaujaly také americkou armádu, která se stala jejich věrným zákazníkem. Během obou světových válek bylo pro armádu vyrobeno více než milion kusů hodinek. Neodmyslitelně spojené jsou také s pionýrskými počátky letectví. Později proto v návaznosti na to získaly statut oficiálních časoměřičů vnitrostátních leteckých tras. To nejspíš sehrálo velkou roli také v tom, že se později staly cenným doprovodem badatele Richarda E. Byrda při jeho expedici na severní pól.

Hamilton Ventura
Zdroj: Hamilton Ventura

Hamilton Ventura coby nepřehlédnutelná ikona

Pokud bychom měli jmenovat vůbec nejúspěšnější model, pak by to byly první elektrické hodinky Ventura poháněné knoflíkovou baterií. Vyrobeny byly v roce 1957 a pro značku Hamilton představovaly velký průlom ve světě hodinek. Staly se natolik ikonické, že si je oblíbil i sám Elvis Presley, což jejich popularitu vystřelilo do závratných výšin. Potěšující je, že model s trojúhelníkovými proporcemi si můžete zakoupit také dnes, a to v několika upgradovaných podobách.

Hamilton VenturaHamilton Ventura
Zobrazit galerii
(2)

Velká hvězda mnoha filmových trháků

Hodinky Hamilton se objevily v řadě filmů a televizních seriálů, ať už jde o kultovní snímek Muži v černém, nebo sci-fi hit Interstellar. Jsou však také nedílnou součástí novodobých filmových projektů, jako jsou Indiana Jones: Dial of Destiny či Oppenheimer, které před nedávnem měly svou premiéru. Značka Hamilton si svou popularitu udržuje díky své kvalitě, preciznosti i fantastickému designu, což jsou ostatně hlavní důvody, proč na ně vsází filmoví tvůrci.

Hamilton VenturaHamilton Ventura
Zobrazit galerii
(2)

Jejich design vás nadchne na první dobrou

Značka Hamilton se může pochlubit širokou škálou hodinek s různými funkcemi a designy. Jejich quartzové a automatické strojky jsou postaveny na švýcarských strojcích ETA či Valjoux. Ačkoli je značka Hamilton nejčastěji spojována s vintage stylem, nebojí se inovovat a přinášet do svého portfolia aktuální designy. Stále si zachovává svou tradiční tvář, avšak neustále jde vstříc trendům, které reflektují současné dění na poli hodinařiny. Kromě klasiky tedy v jejich nabídce najdete i modely s prvky futurismu.

Hamilton VenturaHamilton VenturaHamilton VenturaHamilton Ventura
Zobrazit galerii
(4)

Pokud tedy hledáte stylový a kvalitní doplněk nebo jedinečný kousek do své sbírky, hodinky Hamilton budou vynikající volbou. Přesnost, kvalita a promyšlený design – to je to, co činí značku Hamilton jednou z nejoblíbenějších značek na trhu a dozajista si ji i vy zamilujete na první pohled. Bohatou kolekci značky vám rádi představíme v naší holešovické prodejně a vybírat z ní můžete také online na Helveti.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse