Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti FixServis.
17. ledna 2024 v 16:08
Čas čtení 1:41
Sponzorovaný obsah

Vybíjí se tvůj MacBook příliš rychle? Díky těmto 6 tipům ti baterie vydrží déle

Vybíjí se tvůj MacBook příliš rychle? Díky těmto 6 tipům ti baterie vydrží déle
TECH
Uložit Uložené

Možná děláš chyby, kvůli kterým se kvalita tvé baterky výrazně snižuje.

Všímáš si, že se v poslední době tvůj MacBook vybíjí rychleji než obvykle? Potřebuješ ho mít často připojený do sítě a ztrácíš tak flexibilitu při práci či studiu? Máme pro tebe několik praktických tipů, co udělat, aby ti vydržel na jedno nabití co nejdéle. Také ti poradíme, jak zjistíš, zda už náhodou není načase vyměnit baterii za novou.

Pokud je baterie MacBooku v dobrém stavu, měla by na jedno nabití posloužit i více než deset hodin. Pokud je to ve tvém případě citelně méně, věnuj pozornost následujícím věcem.

1. Používej originální nabíječku

Svůj MacBook nabíjej pomocí originální Apple nabíječky, která splňuje všechny požadované parametry. Levné alternativy nejen prodlužují nabíjení, ale mohou způsobovat i poškozování baterky, čímž sníží její celkovou životnost.

2. Uprav jas displeje

Jas obrazovky má zásadní vliv na výdrž baterie. Pokud nepotřebuješ, aby displej svítil naplno, sniž jeho jas na nižší úroveň. MacBook ti díky tomu vydrží na jedno nabití fungovat i o několik desítek minut déle.

3. Odpoj nepotřebné příslušenství

Pokud máš k MacBooku připojené externí zařízení, například paměťový disk, spotřeba energie je větší. Pokud příslušenství nepoužíváš, vždy jej odpoj.

4.Vypni nepoužívané aplikace

Aplikace běžící na pozadí zbytečně zvyšují spotřebu energie. Vypni všechny programy, které zrovna nepotřebuješ, a výdrž tvého MacBooku na jedno nabití citelně vzroste.

5. Aktualizuj MacBook

Nejnovější verze operačního systému přinášejí nejen změny v rámci bezpečnosti a funkcí, ale mnohdy přispívají k celkově efektivnějšímu fungování MacBooku. To se odrazí i na výdrži baterie.

fixservis
Zdroj: FixServis

6. Zapni spořič baterie

Když otevřeš nastavení baterky na svém MacBooku, můžeš si aktivovat režim slabé baterie. Režim ti vypne nepotřebné procesy na pozadí a upraví fungování MacBooku tak, aby byla spotřeba energie co nejnižší.

Zjisti, zda MacBook potřebuje novou baterku

Pokud už máš za sebou výše zmíněná opatření a baterie na tvém MacBooku se stále vybíjí neúměrně rychle, s velkou pravděpodobností je již nadměrně opotřebovaná. Neměj ale obavy. To neznamená, že si musíš pořizovat nový notebook. Baterku lze vyměnit a následně bude tvůj MacBook opět fungovat jako nový.

Mezi nejčastější znaky, že MacBook potřebuje novou baterii, patří následující:

  • Tvé zařízení je již starší pěti let, respektive baterka prožila přes 1000 nabíjecích cyklů.
  • Pomalé nabíjení.
  • Nadměrné zahřívání při používání nebo nabíjení.
  • Neočekávané vypínání notebooku po pár minutách používání.
fixservis, macbook
Zdroj: FixServis

Zkontroluj zdraví baterie

Když v horním menu klikneš na ikonu baterie, zobrazí se ti informace o jejím zdraví. Pokud se ti zobrazuje hláška „Brzy vyměnit“, „Vyměňte nyní“ nebo „Servis baterie“, baterku je třeba co nejdříve vyměnit za novou. Širokou nabídku baterií za výhodné ceny pro různé modely MacBooku seženeš na e-shopu FixServis.

baterie pro macbook ve fixservisu
Domů
Sdílet
Diskuse