Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2024 10:00
Čas čtení 4:49
Richard Balog

Top 10 mužských peněženek od high fashion značek, do kterých se vyplatí investovat

Top 10 mužských peněženek od high fashion značek, do kterých se vyplatí investovat
MÓDA
Uložit Uložené

Sáhneš po ověřené klasice s monogramem Louis Vuitton, nebo si dopřeješ minimalistický model od značky Bottega Veneta?

Nadčasové doplňky z dílen luxusních značek jsou dobrou investicí, a to ať už máme na mysli šperky, hodinky, kabelky, sluneční brýle, nebo peněženky, na které se podíváme v dnešním článku.

Přestože si s sebou v současnosti mnozí berou jen telefon a peněženku nechávají doma, jsme stále pevně přesvědčeni, že kvalitní peněženka je jedním z klíčových doplňků pro každého muže. Stejný názor mají i lidé ve strukturách módních domů, protože v prodeji jsou stovky různých verzí a provedení, z nichž si přijdou na své všichni.

Prohlédni si seznam nejlepších mužských peněženek a „cardholderů“ od high fashion značek, do kterých se vyplatí investovat a které potřebuješ, i když si myslíš, že ne. Záleží na tobě, jestli chceš jít klasickou cestou, nebo si vybereš výraznější motiv a texturu. Škála rozmanitosti je v tomto případě téměř nekonečná. Zjisti, co tě charakterizuje nejlépe, a investuj s rozumem.

Pokud tě baví články o módních trendech, novinkách, celebritních outfitech nebo inspirativních lidech, kteří vynikají v oděvním průmyslu, umění či kultuře, staň se členem klubu REFRESHER+ a získej přístup bez omezení k celému obsahu na webu.
Doporučeno
Zatoč se zimou v jednobarevných outfitech v univerzálních odstínech. Toto jsou top kousky pro tvůj šatník Zatoč se zimou v jednobarevných outfitech v univerzálních odstínech. Toto jsou top kousky pro tvůj šatník 1. prosince 2023 9:30

Burberry Checked Bifold Cardholder    255 €

Seznam otevíráme tímto elegantním, ale nepřehlédnutelným kouskem s ikonickým čtverečkovaným vzorem módního domu Burberry. Návrhář Daniel Lee vrátil britské módní ikoně charakter, který dostal značku na vrchol, a důkazem je i toto pouzdro na karty se svrškem z jemné látky ve žlutohnědém barevném schématu s přívlastkem „Hunter“. Kožený vnitřek ukrývá prostor pro čtyři karty a dva větší otvory z bočních stran, díky čemuž jde o ideální volbu pro každý den.

Pokud máš zájem o personalizaci produktu s vlastními iniciálami, navštiv online obchod Burberry. Cena klasické verze je 255 eur, tedy zhruba 6 300 korun.

Burberry
Zdroj: Mytheresa

Goyard Saint-Sulpice Cardholder

Pokračujeme chuťovkou z dílen pařížského ateliéru Maison Goyard, který je zárukou kvality již od roku 1792, kdy Pierre-Francois Martin představil první kusy zavazadel s charakteristickým monogramem.

Výrobce luxusních kožených doplňků a zavazadel je fresh i v roce 2024 a ve svém portfoliu ukrývá několik peněženek, respektive pouzder na karty, které budeš chtít používat, včetně modelu Saint-Sulpice. Cardholder má kompaktní rozměry, díky čemuž jej snadno vložíš do kapsy kalhot nebo bundy, a je vyroben z měkké telecí kůže a plátna.

K dispozici je v jedenácti provedeních, z nichž jsme vybrali žlutou variantu s bílými a černými detaily. Cena za standardní model bez personalizace je kolem 7 500 korun. Připrav se však na vysoké poštovné.

Goyard Saint-Sulpice
Zdroj: Goyard

Loewe Puzzle Wallet    350 €

Zatímco u prvních dvou modelů pouzder jsme vybrali výrazná provedení, v případě peněženky od módního domu Loewe nás zaujala kombinace v neutrálních barevných tónech.

Peněženka Loewe Puzzle je vyrobena z barevně odlišených panelů z telecí kůže se zipem a čtyřmi přihrádkami na karty na jedné straně. Kousek je ručně šitý řemeslníky ve Španělsku a opakuje mnohostranný design nejznámějšího motivu madridského ateliéru s označením Puzzle. Pokud tě neoslovilo toto schéma, v nabídce značky najdeš také verzi v modrých tónech, přičemž cena je stále 350 eur, tedy přibližně 8 700 korun.

Loewe Puzzle
Zdroj: Mytheresa

Bottega Veneta Intrecciato Cardholder    350 €

Portfolio pouzder a peněženek od módního domu Bottega Veneta je široké, ale nás nejvíc baví designy s charakteristickým vzorem Intrecciato. V dnešním seznamu jsou hned dva produkty z rukou italských odborníků pro práci s kůží s logem italské oděvní společnosti.

Výše najdeš odkaz na kožené pouzdro se šesti přihrádkami na karty v minimalistické estetice v černé barvě, kterou doplňují malované bílé detaily. Nechybí ani hlavní otvor pro bankovky. Kousek je dostatečně uhlazený, aby diskrétně seděl v kapse košile i kalhot, aniž by narušil linie. K dispozici je za 350 eur v online obchodě MR PORTER.

Bottega Veneta
Zdroj: MR PORTER

Gucci Monogram Rubber-Effect Bifold Wallet

Několik elegantních a nadčasových peněženek najdeš i v nabídce značky Gucci. Výběr mužských doplňků v černé kůži s pryžovým efektem oživuje klasické kousky v moderní interpretaci.

Nový materiál vytvořený pro kolekci Cruise 2024 využili návrháři módního domu na základním modelu peněženky, který je vybaven osmi přihrádkami na platební karty, respektive doklady a dvěma přihrádkami na bankovky. Z našeho pohledu jde o fresh záležitost s originální texturou a monogramem „GG“.

Cena tohoto luxusního doplňku je přibližně 10 000 korun a kromě černé verze výše je k dispozici také světle modrá a zelená varianta. V případě zájmu navštiv jeden z kamenných obchodů značky Gucci.

Gucci
Zdroj: Gucci
Doporučeno
Zimní výprodej, který nesmíš zmeškat. Využij mega slevy a doplň svůj šatník o fresh kousky The North Face, MISBHV, Y-3 či Nike Zimní výprodej, který nesmíš zmeškat. Využij mega slevy a doplň svůj šatník o fresh kousky The North Face, MISBHV, Y-3 či Nike 8. ledna 2024 16:26

Louis Vuitton Multiple Monogram Wallet 

Jaký by to byl výběr nejlepších mužských peněženek od high fashion značek, kdybychom vynechali produkty Louis Vuitton? V seznamu najdeš dvojici kousků, které budou fresh i za dalších 10 či 15 let.

Klasická peněženka Louis Vuitton Multiple v provedení s charakteristickým květinovým monogramem LV je vyrobena z kůže a plátna v hnědých barevných tónech a pohodlně ji vložíš do kapsy košile, saka i kalhot. Pokud hledáš něco elegantního, luxusního a kvalitního, tento kousek koupíš za 400 eur v obchodech francouzského módního domu.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Louis Vuitton Multiple Damier Wallet  

U produktů s čitelným rukopisem módního domu Louis Vuitton chvíli zůstaneme, a to díky modelu peněženky z debutové kolekce Pharrella Williamse pro sezónu jaro/léto 2024.

Peněženka Louis Vuitton Multiple Damier je vyrobena z kombinace kůže a plátna s povrchovou úpravou, která je reinterpretací ikonického vzoru Damier. Williams ve svém návrhu přimíchal výraznou zelenou barvu do historického vzoru, což přináší zbrusu nový vzhled.

Design doplnil o nápis Marque L. Vuitton Deposée, přičemž vnitřek peněženky obsahuje tři přihrádky na karty, dvě přihrádky na bankovky a kapsy na uspořádání nezbytných věcí. Tento atraktivní limitovaný kousek je v prodeji za 490 eur, tedy 12 000 korun, v obchodech oděvní společnosti. Za pozornost stojí i model pouzdra na karty se stejným motivem.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Prada Saffiano Wallet  –  490 €

Žádné výhrady nemáme ani vůči produktu s ikonickým trojúhelníkovým smaltovým logem Prada, který je v nabídce v osmi jednobarevných provedeních. Naše srdce si získala varianta s označením Loden Green.

Tato elegantní peněženka je vyrobena z kůže Saffiano, která má zajímavou, poněkud drsnou strukturu. Uvnitř má dvě kapsy, jednu přihrádku na bankovky a osm přihrádek na karty či doklady. Cena za tento praktický kožený kousek je rovných 490 eur v online obchodě módního domu.

Prada
Zdroj: Prada

Goyard Saint-Florentin Wallet 

Dvojnásobné zastoupení v našem výběru nejlepších high fashion peněženek má i Maison Goyard. Kromě pouzdra na karty jsme vybrali i peněženku v typickém schématu s ručně malovaným vzorem.

Peněženka Goyard Saint-Florentin je kompaktní model na platební karty, bankovky i doklady a nabízí také kapsu na mince, která se zapíná pomocí ploché spony s gravírováním Goyard, což již není v současnosti zcela standardní. Díky jejímu tvaru a rozměrům ji snadno vložíš, kamkoli budeš potřebovat.

Cena za tento luxusní kousek v hnědo-černobílém provedení s monogramem je přibližně 12 500 korun. V nabídce jsou další čtyři barvy a asistenti online prodeje ti prostřednictvím formuláře zodpoví všechny dotazy.

Goyard Saint-Florentin
Zdroj: Goyard

Bottega Veneta Intrecciato Billfold Wallet    520 €

Náš poslední, desátý tip je z rukou zkušených italských mistrů, kteří vyrábějí všechny kožené výrobky pro módní dům Bottega Veneta.

Jak jsme u této high fashion značky zvyklí, ani v tomto případě nespoléhá na velké logo, aby dokázala svůj luxusní status. Namísto toho nechává mluvit svůj charakteristický materiál – kůži Intrecciato, která má atraktivní pletený vzor. Díky osmi přihrádkám, dvěma vnitřním kapsám a dvěma pouzdrům má tato peněženka dostatek místa na všechny tvé karty, doklady, bankovky a účtenky z drahých butiků.

Cena za tento luxusní kožený doplněk v černé barvě s výrazným zeleným vnitřkem je necelých 13 000 korun včetně doručení přes online obchod MR PORTER, který má v nabídce i další provedení.

Bottega Veneta
Zdroj: MR PORTER
Doporučeno
Nechceš vypadat jako sněhulák? Máme pro tebe tipy, jak boostnout zimní look Nechceš vypadat jako sněhulák? Máme pro tebe tipy, jak boostnout zimní look 24. listopadu 2023 15:00
Domů
Sdílet
Diskuse