Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2024 8:13
Čas čtení 1:30
Magdalena Trajerová

Tohle je top 5 nejlepších evropských festivalů. Víme, kde si v létě poslechneš Duu Lipu nebo Lanu Del Rey

Tohle je top 5 nejlepších evropských festivalů. Víme, kde si v létě poslechneš Duu Lipu nebo Lanu Del Rey
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
HUDBA COLOURS OF OSTRAVA DUA LIPA FESTIVALY ROCK FOR PEOPLE
Uložit Uložené

Léto je sice až za půl roku, lístky na hudební festivaly za nejlepší cenu chytíš ale už teď. Tady je několik tipů, kam po Evropě vyrazit na ty s nejlepším line-upem.

Žebříček nejlákavějších festivalů vytvořil magazín Time Out. Vybral jich 19, my ti přinášíme výběr top 5 včetně line-upu a také tipy na nejlepší akce v Česku:

1.      Primavera Sound Barcelona

Tenhle festival se pyšní dvacetiletou tradicí. Nabízí nejen hudební legendy, ale i žhavé objevy. Dobrá organizace podtrhuje úžasné umístění festivalu. Interpeti vystupují na nábřeží, v Parcu del Forum, který je v centru samotné Barcelony.

Kdy: 29. 5. – 2. 6. 2024

Headlineři: Lana Del Rey, Troye Sivan, SZA, Peggy Gou

2.      Glastonbury

Glastonbury je jedním z největších a nejvýznamnějších festivalů na světě. V anglické vesnici Pilton každoročně hostí světoznámé kapely a hudebníky. Kvůli listopadovému problému s prodejem lístků není line-up ještě znám. Proslýchá se ale, že se na stagi objeví Rihanna, Madonna, AC/DC a The Killers.

Kdy: 26. 6. – 30. 6. 2024

Headlineři: zatím není známo

3.      Tremor Azores

Pokud miluješ dobrodružství, tenhle festival je něco pro tebe. Uprostřed Atlantiku, asi 1400 kilometrů od pobřeží pevninského Portugalska, leží ostrov São Miguel hostící každoročně Tremor Azores. Jednotlivá vystoupení jsou schovaná na tajných místech roztroušených po celém ostrově. Na některá se dostaneš raftem, k jiným musíš projít džunglí. Program je plný experimentální hudby od punku přes folk až k elektru.

Kdy: 19. 3. – 23. 3. 2024

Headlineři: Collen, Prison Affair, Jards Macalé

4.      Love International

Chorvatsko je v poslední době proslulým centrem taneční hudby. Ani tento festival není výjimkou. Připravit se můžeš na tančení do východu slunce, tajné party i skvělé počasí. Skvělé je i složení interpretů.

Kdy: 10. 7. – 16. 7. 2024

Headlineři: Moxie, Shanti Celeste, Craig Richards

5.      Open’er

Zahraniční festival, na který tě cesta finančně nezruinuje? Rozhodně Open’er. Specialitou festivalu jsou velká jména. Loni představil Kendricka Lamara, v roce 2016 se zasadil o návrat LCD Soundsystem, letos slibuje Duu Lipu. To vše na opuštěné přistávací dráze poblíž Gdyně.

Kdy: 3. 7. – 6. 7. 2024

Headlineři: Dua Lipa, Doja Cat, 21 Savage, Foo Fighters

Kam vyrazit v Česku?

Skvělý zážitek s dobrou hudbou nemusíš ale hledat jen v zahraničí. I u nás se chystá hned několik slibných festivalů. Těšit se můžeš na Colours of Ostrava, který představí třeba Queens of the Stone Age, Sama Smitha, Lennyho Kravitze nebo Jamese Blakea.

Festival Rock for People zase oznámil vystoupení Bring Me the Horizon, Avril Lavigne, Coreyho Taylora, Parkway Drive či Pendulum.

Domů
Sdílet
Diskuse