Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Mafia Records.
1. února 2024 14:27
Čas čtení 1:33

Rytmus přijel za dětmi do Ústí nad Labem. Mladé hudební talenty dostaly nahrávací studio

Rytmus přijel za dětmi do Ústí nad Labem. Mladé hudební talenty dostaly nahrávací studio
Zdroj: Mafia Records
KULTURA HUDBA RYTMUS
Uložit Uložené

Dětem v Česku se splnily hned dva sny najednou. Dostaly hodnotný dárek a navštívil je známý rapper.

Talentovaných lidí je mnoho. Kvůli nejistotě, nízkému sebevědomí či nedostatku prostředků však často zůstávají v ústraní a mají strach ukázat světu, co umí. Nadační fond Giving Beck se snaží tyto lidi podporovat a umožnit jim, aby si splnili své hudební sny. 

Ve spolupráci s Mafia Records vyrazil udělat radost dětem v Ústí nad Labem. Kromě dárku v podobě kompletního nahrávacího studia je potěšil také návštěvou Rytmuse.

„Jsme nadšeni, že můžeme být součástí takto inspirativního projektu. Spolupráce s nadací Giving Beck a předání hudebního studia v komunitním centru nám přináší velkou radost. Věříme, že hudba má sílu měnit životy a rozvíjet potenciál mladých lidí. Toto studio není pouze místem, kde se děti mohou seznámit s hudební tvorbou, ale i prostředím, kde mohou vyjádřit svou kreativitu a vášeň,“ shrnul předávání Jiří Pikrt, CEO Mafia Records.

„Sdílíme s Rytmusem víru, že tady mohou vzniknout fenomenální věci. Věříme, že společným úsilím můžeme otevřít dveře novým hudebním talentům. Toto studio je jen jedním z mnoha kroků, které podnikáme směrem k podpoře mládeže a k posunutí hudebního světa k novým horizontům,“ pokračuje.

Rytmus
Zdroj: Mafia Records

Předávaná hudební stanice zahrnuje iMac, profi sluchátka, midi klávesy, mikrofon, zvukovou kartu, akustickou stěnu a samozřejmě židli a stůl. Takže veškerou potřebnou výbavu pro každého, kdo si chce splnit svůj sen o hudební kariéře.

„Máme velkou radost, že se do projektu zapojila taková jména, jako jsou Mafia Records a Rytmus. Bez hudebních profesionálů by tento projekt neměl takový smysl. Děti potřebují motivaci a myslím, že setkání s někým, koho obdivují, je k nezaplacení,“ řekla manažerka projektu Giving Beck Markéta Krug.

Rytmus, Giving Beck
Zdroj: Mafia Records
Nadační centrum Giving Beck založil Jaroslav Beck s cílem rozvíjet budoucí hudební talenty a motivovat mladé lidi dělat to, co je skutečně baví. Fond spolupracuje s dětskými domovy a centry, kterým zajistí kompletní hudební studio včetně lektora. Děti se naučí hudební teorii, práci s různými nástroji, poznají základy produkce hudby a složí i vlastní song.

Nahrávací studio rozzářilo oči mladým talentům v komunitním centru v Ústí nad Labem. Založil ho Lukáš Pulko, který je současně zakladatelem fotbalového a futsalového klubu Mongaguá. Ten sdružuje cca 40 dětí ve věku od 6 do 18 let z dlouhodobě problémových lokalit v Ústí nad Labem. Za svou činnost obdržel řadu ocenění a jako člen Světové romské federace si potřásl rukou s papežem. Týmy pod hlavičkou Mongaguá nyní působí také v Ostravě, Pardubicích, Plzni, České Lípě nebo Frýdlantu.

Rytmus, Giving Beck
Zdroj: Mafia Records
Domů
Sdílet
Diskuse