Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2024 8:00
Čas čtení 1:39
Adéla Švehlíková

Zapomeň na clean girl look à la Hailey Bieber. It girls and boys teď nosí porcelánový obličej

Zapomeň na clean girl look à la Hailey Bieber. It girls and boys teď nosí porcelánový obličej
Zdroj: Instagram/@patmcgrathreal
MÓDA
Uložit Uložené

„Porcelánový obličej“ slash make-up v rámci přehlídky Maisona Margiely vyvolal doslova globální šílenství. Slavná make-up artistka Pat McGrath po týdnu odhalila tajemství tohoto inovativního vzhledu.

Jen stěží mohl někomu uniknout boom týkající se nyní už ikonického make-up looku, který připomíná porcelánově lesklý povrch na obličeji. Ten má na svědomí maskérka Pat McGrath, která se spolu se svým týmem postarala o zmiňovaný masterpiece v rámci kolekce haute couture jaro/léto 2024 od značky Maison Margiela

Maison Margiela.
Maison Margiela. Zdroj: Instagram/@patmcgrathreal


Divadelně pojatá přehlídka, za kterou stojí módní designér John Galliano, odrážela pařížský život ve 30. letech minulého století a svým vizuálem a zpracováním ohlásila návrat módy ve formě umění. 

Maison Margiela.
Maison Margiela. Zdroj: Getty Images/Maison Margiela


Vzhledem k velmi kladným reakcím a obdivu vůči všem kreativcům, kteří se na Margiela show podíleli, zaplavila internet doslova lavina interpretací na takzvaný glass skin make-up. Jedná se v podstatě o transparentní vrstvu připomínající sklo, která překrývá spodní vrstvu make-upu. Spodní vrstvu tvoří look s úzkým obočím, výraznými očními stíny, tvářenkou a jemnými rty. Vše je zafixováno právě průhledným nánosem, který je posléze možné odloupnout jako masku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @patmcgrathreal


Výsledek byl natolik unikátní, že se tiktokový For You feed proměnil nejen make-upovým fanatikům v jeden velký kolovrátek, který nabízel všemožné tutoriály k dosažení toho správného dojmu. Nutno podotknout, že se jedná o alchymii. Náhodní uživatelé i zkušení beauty influenceři si s procesem vytváření lámali hlavy po dobu několika dní, požadovaného efektu však ne a ne dosáhnout. 

@sacheu Glass Skin inspired by the Pat Mcgrath x Maison Margiela Makeup ✨ im obsessed! #greenscreen ♬ In this shirt - ___lyrics.___


Sama Pat McGrath na tyto příspěvky reagovala a snažila se prostřednictvím pozitivních emoji vyjádřit svůj vděk za veškerou podporu. S tím, aby však „spillnula tea“, jak glass skin make-up vytvořila, si ale dávala na čas. Nakonec jsme se přece jen dočkali.


Ne že by prozrazení produktů, které maskérka se svým týmem používala, někomu umožnilo Margiela look zcela identicky simulovat. Na druhou stranu se jedná o velmi progresivní techniku, která posouvá technickou i uměleckou laťku v celém beauty průmyslu. Jak to tedy funguje?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @patmcgrathreal


Ve zkratce, jednalo se o kombinaci několika ingrediencí, z nichž dominovaly gelové masky a voda. V celém procesu však hrály stěžejní roli detaily, a proto zde hovoříme o specificky odměřených množstvích komponentů v kombinaci s uměleckým způsobem práce. Ztuhnutí make-upu a zajištění reflexního povrchu obstaral airbrush. Ten zastupuje další profi pomůcku, která se nám laikům jen stěží dostane do rukou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @patmcgrathreal


Pat však slibuje, že brzy uvede na trh produkt, který tento porcelánový obličej umožní. Je sice stále v procesu vytváření, k dispozici by však měl být už zanedlouho. 

Domů
Sdílet
Diskuse