Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2024 15:30
Čas čtení 1:03
Anna Vondráková

Dojemné gesto Taylor Swift. Darovala obrovský balík rodině zavražděné matky

Dojemné gesto Taylor Swift. Darovala obrovský balík rodině zavražděné matky
Zdroj: Getty Images/Cooper Neill
ZAHRANIČÍ TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Během průvodu na oslavu vítězství Kansas City Chiefs v Super Bowlu začal jeden z účastníků střílet. Tragédie si vyžádala i jednu oběť. Pro její rodinu byla uspořádána sbírka, do které přispěla i známá zpěvačka. Rodině poslala 100 tisíc dolarů.

Střelba začala ve středu ve dvě hodiny odpoledne místního času v blízkosti vlakové stanice v Kansasu. Na místě byli zpočátku i hráči Chiefs. Celkem 22 lidí utrpělo zranění. Mezi nimi bylo i devět dětí, všechny by se měly plně uzdravit.

Tragédii nepřežila čtyřiačtyřicetiletá Lisa Lopez-Galvan. Zanechala za sebou manžela a dvě děti. Právě na pomoc pozůstalé rodiny byla ve čtvrtek založena sbírka s původním cílem vybrat 75 tisíc dolarů. Momentálně však stránka hlásí, že se podařilo získat přes 300 tisíc.

Doporučeno
Poslala ti babička emoji lilku nebo broskve? Nic neobvyklého, starší lidé používají emoji špatně, tvrdí studie Poslala ti babička emoji lilku nebo broskve? Nic neobvyklého, starší lidé používají emoji špatně, tvrdí studie 17. února 2024 7:01

K této vysoké částce přispěl i dar od zpěvačky Taylor Swift. „Vyjadřuji hlubokou soustrast a kondolence v souvislosti s vaší zdrcující ztrátou. S láskou, Taylor Swift,“ cituje ji server Variety. Zpěvačku tragédie zasáhla i na osobní úrovni, její přítel Travis Kelce je totiž hráčem týmu Chiefs.

Taylor Swift na Eras Tour.
Taylor Swift na Eras Tour. Zdroj: Getty Images / TAS2023

Vysoké částky poslala už dříve 

Zajímavé je i to, že zpěvačka platbu rozdělila a poslala dvě částky po 50 tisících. To je totiž maximum, které lze prostřednictvím stránky poslat. Tato hranice byla navíc v minulosti navýšena právě kvůli jejím darům. V roce 2015 se totiž Taylor Swift pokusila věnovat 50 tisíc dolarů Naomi Oakes, jedenáctileté dívce bojující s leukémií, která zvolila zpěvaččin hit Bad Blood jako svou bojovou píseň. Vzhledem k maximální výši částky na GoFundMe musela Swift peníze darovat ve čtyřech splátkách, stránka se poté rozhodla změnit pravidla pro dárcovství.

„Lisa byla úžasnou matkou, manželkou, dcerou, sestrou, tetou, sestřenicí a přítelkyní mnoha lidí. Prosíme vás, abyste její rodinu i nadále drželi v modlitbách, když truchlíme nad ztrátou jejího života. Tento fond pomůže poskytnout její rodině zásadní finanční podporu při zpracování této nepředstavitelné tragédie. Oceníme jakoukoli částku,“ uvádí stránka sbírky GoFundMe.

Domů
Sdílet
Diskuse