Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. února 2024 16:40
Čas čtení 1:15
Vincenc Novák

Tohle jsou nejlepší čaje světa. V žebříčku zabodovalo i Česko

Tohle jsou nejlepší čaje světa. V žebříčku zabodovalo i Česko
Zdroj: Pexels / volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Známý gastronomický server Taste Atlas zveřejnil žebříček nejlepších čajů na světě. Nejvíce jich pochází z Asie, pozadu se nedrží ani Velká Británie a svého zástupce mezi čajovými premianty má i Česko.

1. Cejlonský černý čaj

Držitel první příčky, cejlonský černý čaj, pochází ze Srí Lanky. Na ostrově, kde najdeme velké množství čajových plantáží, panuje příznivé klima umožňující celoroční sklizeň. Černý čaj pochází většinou z vyšších poloh ve střední části ostrova a je oceňován pro svoji bohatou a komplexní chuť. 

Cejlonský čaj
Zdroj: Wikimedia Commons / 사나운 / volně k užití

2. Hojicha

Na druhém místě se umístil pražený čaj hojicha, který pochází z japonského Kjóta. Po uvaření má světle hnědou barvu a o něco teplejší charakter než tradiční zelený čaj. Svým aromatem obvykle připomíná kávu, kakao či karamel. Poprvé se v Japonsku objevil ve 20. letech 20. století. 

Hojicha
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití
Doporučeno
Turisté prozradili, které české dezerty milují. Bodovala žemlovka, první místo tě překvapí Turisté prozradili, které české dezerty milují. Bodovala žemlovka, první místo tě překvapí 28. října 2023 7:19
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse