3. Černý čaj
Třetí místo patří rozsáhlé a rozmanité kategorii černých čajů, jejichž jednotlivé varianty se od sebe chuťově velmi liší. V Číně bývá pro svou barvu občas označován jako červený čaj. O vzniku jednoho z nejoblíbenějších čajů světa existuje mnoho legend, je však nepochybné, že se poprvé objevil v Číně.
4. Pu-Erh
Na čtvrtém místě najdeme proslulý čínský pu-erh, který se vyrábí výhradně v provincii Jün-nan. Existují dvě hlavní odrůdy čaje – syrový nefermentovaný a zralý fermentovaný. První jmenovaný má svěží rostlinnou chuť s nádechem hořkosti, zatímco zralý čaj má jemnou, ale výraznou a zemitou chuť. Pu-erh je možné skladovat velmi dlouho, protože se jeho kvalita postupem času zlepšuje, jeho chuť a vůně jsou jemnější.
5. Darjeeling
Pátá příčka patří čaji jménem Darjeeling, který je pojmenován po stejnojmenném indickém městě, jež je centrem tamního pěstování bengálského čaje. Darjeeling vždy patřil mezi nejdražší čaje na světě, některé jeho vzácné směsi se mohou prodávat i za stovky dolarů. V závislosti na období sklizně je čaj k dispozici v několika variantách.