Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. března 2024 9:00
Čas čtení 2:32
Adéla Švehlíková

Nefitují tvoje baggy jeans tak, jak by měly? S našimi tipy budeš mít po problému

Nefitují tvoje baggy jeans tak, jak by měly? S našimi tipy budeš mít po problému
Zdroj: Getty Images/Billie Eilish
MÓDA DŽÍNY A DENIM FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Trend baggy jeans neustále nabírá na obrátkách. V českém prostředí až nyní plně pronikl do mainstreamové kultury. Co když ale baggy jeans nefitují tak, jak by měly? Máme pro tebe řešení a nemusíš se bát, nejde o skinny jeans.

Kdo by ještě před pár lety řekl, jaké nenávisti budou úzké džíny čelit. Podle slovníku gen Z se jedná o ick, který ti automaticky ubere alespoň padesát procent na atraktivnosti. Z toho důvodu narazíme na kalhoty oversized střihu už prakticky všude. Řetězce rychlé módy (nad)produkují ty nejrůznější siluety volných kalhot v těch nejvíc trendových barevných provedeních.

festivaltrends, coachella
Zdroj: Instagram/Hailey Bieber


Je libo distressed/washed neboli poničený či sepraný vzhled kalhot? Není problém. Čím víc připomínají džíny kousek vytažený z popelnice, tím líp. Problém však nastává v momentě, kdy baggy jeans nesedí tak, jak by měly. Silueta těla pak vypadá disproporčně nebo můžeš v samotných kalhotách volného střihu doslova plavat. 


Nemusíš však věšet hlavu. Existuje mnoho osvědčených life hacků, jak nad zrádností velkých kalhot vyzrát. Tyto osvědčené tipy ti tak umožní naplno „slaynout“ ve tvém oblíbeném outfitu. 

Vybírej fit podle své výšky

Vybírání oblečení podle výšky postavy se samozřejmě vztahuje i na ostatní kousky než jen na baggy džíny. Těch se však toto pravidlo týká dvojnásob. Obecně platí, že čím nižší vzrůst postavy je, tím těžší může být fitování velkých kalhot. Pokud jsi menšího vzrůstu, doporučujeme sáhnout po straight fit džínách. Ty jsou díky širším nohavicím skvělou alternativou baggy jeans, aniž by tvou postavu deformovaly. 

Lily Rose Depp.
Lily Rose Depp. Zdroj: Getty Images/Lily Rose Depp

Proporce

Dalším klíčovým bodem, který by měl při stylování baggy jeans hrát roli, jsou proporce. V tomto případě se bavíme o měřítku 1 : 2 neboli rule of thirds. To znamená, že by ve tvém fitu měl top nebo jiný vrchní oděv zastupovat jednu třetinu těla, zatímco kalhoty budou tvořit zbylé dvě třetiny. Pokud se ptáš, jak tohoto docílit, odpověď je prostá. Stačí si zastrčit top do kalhot nebo zvolit cropped variantu vrchního kousku. Díky tomu bude tvůj pas viditelnější a nohy opticky delší, což vytváří lichotivější siluetu těla. 

@thenewyorkstylist Why you need the rule of thirds in styling… 📐🖼️ I’ve said it before, but I’ll say it again: following this rule may 👏🏻 change 👏🏻your 👏🏻 life👏🏻 and you CAN do it. I’ve had clients resist tucking in a top because they’re self conscious about their mid section (as so many of us are!) but once they see the difference, it changes everything for them. It’s a mindset shift because most of us only see our “problem areas” but when you enhance the good stuff (like emphasizing a waist), it distracts from it. Trust me, I’ve been there after 4 sizes bigger postpartum and totally conscious too. My client today was even going through this struggle and was hiding behind big sweaters after the effects of hormones. When we emphasized her waist, she looked (and felt) like a whole new person. #fashiontiktok #ruleofthirds #fashioninspo #millennialsoftiktok #sweaterweather ♬ Dancing In The Moonlight - 苏颜悦

Vhodná obuv

Obuv dokáže snad každý fit boostnout, nebo úplně zabít. V případě baggy jeans je lepší volit chunky tenisky nebo boots, které svou robustnější siluetou mnohem lépe matchují s objemem kalhot. Ne že by bylo neobvyklé kombinovat široké kalhoty s menší obuví, koneckonců oblíbené Adidas Samba nebo Gazelle opravdu neoplývají mohutným vzhledem, vizuálně lichotivější volbou je však bezesporu combo s výrazněji tvarovanou botou. 

North West a Kim Kardashian.
North West a Kim Kardashian. Zdroj: Getty Images/North West

Silueta 

Přestože se všechny předchozí body prakticky týkají siluety, je zde ještě jeden tip, který by měl mít na mysli každý při fitování baggy jeans. Tím je práce s kontrastem. Dodá tvému modelu dynamiku a jednoduše tak vypadáš líp. Stačí kalhoty zkombinovat s upnutým nebo normálně padnoucím topem a cool celek je na světě. Pak už se nemusíš bát dát na top nějaký rozepínací svrchní oděv. Důležité je, aby šla přiléhavost horního kousku alespoň trochu vidět, díky čemuž vznikne zmiňovaný kontrast. 

Justin Bieber a Hailey Bieber.
Justin Bieber a Hailey Bieber. Zdroj: Getty Images/Justin Bieber

Ber také na vědomí, že každému sluší něco jiného. Neexistuje žádné univerzální pravidlo na styl. Pokud se tedy najdeš v kalhotách úzké siluety nebo přes baggy jeans hodíš ještě víc baggy mikinu, je to na tobě. Skvělých looků můžeš dosáhnout jakýmkoliv způsobem.

Domů
Sdílet
Diskuse