Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2024 16:35
Čas čtení 0:52
Ilona Hobzová

VIDEO: GTA v Praze? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil speciální upoutávku, nechybí ani trdelník

VIDEO: GTA v Praze? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil speciální upoutávku, nechybí ani trdelník
Zdroj: Unsplash/Azamat Esmurziyev/volně k užití
TECH PRAHA UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Jak by to vypadalo, kdyby se GTA odehrávalo v Praze? Třeba tak, jak ukazuje upoutávka Ondřeje Svobody.

Umělá inteligence (AI) umí zajímavé věci. Nedávno ji kreativec, ilustrátor, fotograf a videotvůrce David Spáčil využil k tomu, aby zjistil, jak by vypadal legendární film Pelíšky, kdyby se režie ujal osobitý a originální Wes Anderson. Teď díky ní můžeš zjistit, jak by to vypadalo, kdyby se v hlavním městě Česka odehrávala populární série GTA.

Doporučeno
České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě České zeleninové polévky bodují. Jedna je prý třetí nejlepší na světě 29. února 2024 8:30

Zásluhu na tom má Ondřej Svoboda, který se inspiroval u traileru ke GTA VI a za pomoci nástrojů generativní umělé inteligence vytvořil upoutávku ve stylu Grand Theft Auto: Praha. Koncept traileru vyrobil s pomocí AI nástrojů Midjourney, RunwayML, Suno.

Garážovaný Trabant Asi

V jeho verzi traileru nechybí třeba pláže na břehu Vltavy, gangy na Karlově mostě, ale ani milovaný a zároveň zatracovaný trdelník. Jen zkratka GTA tady neznamená Grand Theft Auto, ale Garážovaný Trabant Asi.

„Nástroje najednou otevírají úplně nové možnosti, jak realizovat svoje nápady a myšlenky. Takže je aktivně využívám, testuji a zkouším, co všechno s tím jde,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS Ondřej Svoboda, který se profesně zabývá využitím umělé inteligence v kreativní tvorbě.

„Další souhra náhod byla, že manželka momentálně hraje staré GTA II. A hlavní inspirace přišla, když jsem ve facebookové skupině viděl, jak někdo vygeneroval obrázky GTA: Egypt. Tam jsem si řekl: Aha. GTA: Egypt, zajímavé. Tak zkusím GTA: Praha,“ doplnil. 

Na jeho výtvor se můžeš podívat:

Domů
Sdílet
Diskuse