Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2024 13:25
Čas čtení 3:07
Anastázie Ungerová

REFRESHER hledá šéfredaktora*šéfredaktorku. Vyznáš se v médiích a máš přehled o aktuálním dění?

REFRESHER JOB CZ
Uložit Uložené

Chceš změnit český mediální trh a rozhodovat o obsahu a strategii největšího portálu pro mladou generaci? Pojď pracovat pro Refresher.

Kdo jsme?

Jsme Refresher, lifestylové médium, které inspiruje, vzdělává a baví. Představujeme svět moderní generace v Česku i zahraničí. Prostřednictvím našich hodnot budujeme moderní generaci s otevřenou myslí, která nevnímá svět černobíle.

Naším cílem je dennodenně přinášet lidem čerstvé zprávy, informovat o nových trendech z domova i ze světa, zprostředkovat to, co prožívají mladí lidé, a hlavně poskytnout místo, kde najdeš všechny zajímavé novinky. Nepíšeme jen krátké a rychlé články, ale tvoříme i množství hodnotných a naučných textů, představujeme zajímavé a inspirativní lidi, lokální hudebníky a hudebnice, podnikatele a podnikatelky či tvůrce a tvůrkyně. Natáčíme reportáže, ptáme se mladých lidí na názor a snažíme se ho zprostředkovat každému. 


Koho hledáme a proč?

Hledáme člověka zodpovědného za rozvoj a výsledky české redakce, zkušeného redaktora nebo redaktorku, který*která má ambice vést tým. Zkušenosti s vedením týmu jsou výhodou! Hledáme člověka s vlastnostmi, o které se Refresher jako takový snaží – proaktivního, pozitivního, otevřeného, zodpovědného, komunikativního a reprezentativního. Jsme rostoucí firma, v níž se spousta věcí poměrně často mění a procesy nejsou stoprocentně vyladěné. Proto hledáme někoho, kdo umí plavat ve vodách poměrně organizovaného volného stylu. Našimi hodnotami jsou kreativita, proaktivita, spolehlivost, upřímnost, týmová hra a pracovitost. Hodnoty šéfredaktora*šéfredaktorky by s nimi měly být v souladu. 


Co budeš mít na starost?

  • Strategické vedení: Definování, tvorbu a implementaci strategického obsahu, který bude v souladu s naší vizí a bude rezonovat s naší cílovou skupinou. To zahrnuje identifikaci trendů, zájmů a potřeb CS a schopnost předvídat, co bude zajímavé, autentické a relevantní.
  • Vedení týmu: Vedení, motivování a řízení týmu redaktorů*redaktorek, editorů*editorek a dalších členů*členek týmu. Budeš pro svůj tým lídrem*lídryní, inspirací a budeš mu vytvářet bezpečné prostředí a prostor pro profesní růst. Součástí této role je také dohled nad náborem ve spolupráci s naší talent sourcerkou.  
  • Kvalita obsahu: Vytváření obsahu, který baví, inspiruje, informuje a vzdělává. Zároveň budeš dohlížet na to, aby byl obsah v souladu s etickými, novinářskými a právními normami. 
  • Sledování výkonu: Využívání analytických nástrojů ke sledování výkonu a zapojení publika. Schopnost zohlednit data při vývoji, naplňování a úpravě obsahové strategie a kampaní.
  • Inovace a technologie: Přizpůsobení se novým technologiím a trendům v oblasti digitálních médií a formátů, které jsou u CS oblíbené.

Jaké dovednosti a zkušenosti u nás využiješ?

  • Leadership a lidskost. Naslouchání, jasnou komunikaci a transparentní určování směru a strategie. V této oblasti máš pracovní zkušenosti, nejen talent nebo potenciál.
  • Strategické a koncepční myšlení. Fungující obsah versus jeho hodnota.
  • Schopnost vidět hodnotu všech členů a členek týmu a poskytovat rozvojové a respektující zpětné vazby. Udržovat otevřené a bezpečné prostředí. Mluvíme o věcech otevřeně a bez ohledu na hierarchii. Umíme se pochlubit a máme odvahu říct si delty – tj. co můžeme udělat lépe. Otevřenost ve sdílení očekávání a autenticita jsou předpokladem pro dobře fungující vztah.
  • Schopnost posouvat věci kupředu a celkový „ownership“ redakčního obsahu.
  • Orientace v médiích (domácích i zahraničních) a na sociálních sítích.
  • Schopnost „nasát“ společnost. Hledáme někoho, kdo bude zapadat do naší stávající kultury.
  • Loajalita. Chceme člověka, který s námi naváže dlouhodobý vztah.
  • Delegování pracovních povinností. Zároveň schopnost vyhrnout si rukávy a nebát se něco udělat sám, pokud bude potřeba.
  • Smysl pro detail, pořádek, efektivní procesy.


Co u nás najdeš?

  • Lidi, které baví jejich práce a často je součástí i jejich osobního života.
  • Možnost rozvíjet lidi a mít pozitivní vliv na jejich budoucnost.
  • Budeš pracovat ve finančně nezávislé firmě, která měsíčně obsluhuje přibližně dva miliony lidí, má desetiletou historii a silné jméno na mediálním trhu.
  • Fajn kolektiv, uvolněnou atmosféru, home office v případě potřeby.
  • Hodně komunikace online a využívání různých inovativních nástrojů.
  • Vstupy na festivaly, lístky do kina a slevy na oblečení.
  • Prostor pro růst a vyjádření názorů a vliv na směřování projektů a samotné firmy.
  • Kredit na knihy, semináře nebo workshopy, které přispějí ke tvému profesnímu a osobnímu růstu. 

Odměna
Od 60 000 CZK. Bonusy a KPI jsou předmětem diskuze. 

 
Finální odměna závisí na zkušenostech. Jsme otevřeni diskusi a nastavení jejího růstu v čase, v závislosti na splnění vzájemných očekávání.

 
Místo práce

Praha

Odkdy tě potřebujeme?
ASAP

 

Zaujala tě tato nabídka a chtěl*a bys u nás pracovat?
1. BIO: Řekni nám o svých (relevantních) pracovních zkušenostech. Co jsi vystudoval*a a co tě baví. Co děláš, když nepracuješ. Co jsou tvé silné stránky a co nám můžeš přinést. Klidně se rozepiš nebo jen uveď klíčová slova. 

2. ŽIVOTOPIS: Přilož životopis ve strukturované podobě.

3. PORTFOLIO: Pochlub se svou prací! Pokud se nebojíš, tak nám pošli i svůj LinkedIn a Instagram!

4. PROČ TY A PROČ U NÁS: Napiš, proč chceš dělat právě v Refresheru.

5. NÁSTUP: Kdy bys mohl*a nastoupit?

6. OTÁZKY: Pokud máš jakékoliv dotazy, doplň je do e-mailu.

Celé to sepiš a pošli ve formátu PDF na [email protected] s předmětem #SEFREDAKTOR. Tykej, piš maximálně upřímně a otevřeně.


Výběrové řízení je otevřeno až do odvolání.

Zpět
Sdílet
Diskuse