Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2024 11:55
Čas čtení 0:33
Anna-Marie Hanzlíková

Po Netflixu a Disney+ omezí sdílení hesel další streamovací platforma

Po Netflixu a Disney+ omezí sdílení hesel další streamovací platforma
Zdroj: Unsplash/Glenn Carstens-Peters/volně k užití
FILMY A SERIÁLY DISNEY HBO GO HBO MAX HBO SERIÁLY NETFLIX PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Možná i ty sdílíš s partou hesla ke streamovacím platformám. Tomu už ale brzy bude konec, jako další proti sdílení zakročí i HBO Max.

Na plánované kroky Warner Bros. Discovery, pod které HBO Max spadá, upozornil server Bloomberg. Podle něj tak budeš mít brzy smůlu, pokud sdílíš heslo třeba s partou kámošů*kámošek mimo společnou domácnost.

Doporučeno
FOTO: Princezna Kate byla poprvé po dvou měsících spatřena. Internet nevěří, že je to skutečně ona FOTO: Princezna Kate byla poprvé po dvou měsících spatřena. Internet nevěří, že je to skutečně ona 5. března 2024 14:59

Podle něj bychom se opatření, která sdílení hesel omezí, měli dočkat v průběhu letošního roku, nejpozději pak v roce 2025. 

HBO Max není jediné. Netflix už tuto praxi zavedl, nedávno jsme tady psali o podobném opatření u Disney+. Důvodem jsou větší zisky. U Netflixu se totiž ukázalo, že mu po zavedení nových pravidel rekordně narostl počet nových předplatitelů*předplatitelek.

Netflix i Disney zavedly systém, kdy se musíš přihlašovat ze stejné domácnosti, což poskytovatel vyvozuje z IP adresy. Pokud se pravidelně přihlašuješ odjinud, jsi službou obratem vyzván*a k založení vlastního účtu nebo k uhrazení poplatku za přidání člena.

Domů
Sdílet
Diskuse