Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2024 8:30
Čas čtení 1:27
Anna-Marie Hanzlíková

Toto je prý sedm nejlepších seriálů všech dob. Překvapil tě výběr?

Toto je prý sedm nejlepších seriálů všech dob. Překvapil tě výběr?
Zdroj: AMC
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Britský magazín Time Out sestavil žebříček sedmi nejlepších seriálů všech dob. Podívej se na sedmičku nejvýše umístěných a hlasuj v anketě na konci článku, co říkáš na tenhle výběr.

Kompletní žebříček celé stovky nejlepších seriálů můžeš projet na stránkách magazínu Time Out. Pojď se teď ale společně s námi podívat na sedmičku vítězů a zjisti, které známé seriály naopak dost propadly.

7. Hra o trůny

Kdo je tady milovníkem GoT? Tahle fantasy adaptace knižní série od HBO frčela i u nás. „Bystré, vtipné a podvratné drama, které čerpá spíše z historie než z fantasy a není ani tak soubojem dobra se zlem, jako spíše hordou chybujících, ale poutavých postav, které vytvářejí ohnivou změť protichůdných, obvykle sobeckých záměrů, zatímco jejich svět balancuje na pokraji katastrofy,“ píše redaktor Dan Jolin.

6. Buffy, přemožitelka upírů

Pokud jsi dítě nulek, možná si pamatuješ televizní odpoledne s Prima Cool a seriálovou Buffy. Upíři v devadesátkách a nulkách frčeli a tenhle seriál na tom má svůj nepopiratelný vliv. Time Out vyzdvihuje umné propojení sci-fi, hororu, nadpřirozené hrůzy a psychologického napětí.

5. Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Zápletka tohohle seriálu je vlastně jednoduchá: v britské rozvědce je špion a zběhlý Smiley ho musí vystrnadit a zmařit plány sovětského špiona Karla. „Každá scéna však žije skrytým významem... seriál vás zavede do rozpadající se postimperialistické Británie,“ píše redaktor Phil de Semlyen. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse