Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. března 2024 13:00
Čas čtení 1:53
Adéla Švehlíková

Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku?

Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku?
Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Cos, Amazon, Vestiaire Collective
MÓDA FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Jaro klepe na dveře a s ním nové módní looky. Zateplené bundy můžeš pomalu, ale jistě schovat do skříně úplně dozadu. A čím je nahradit? Podívej se na naše hot tipy.

Stromy jsou v plném květu, ptáčci ráno cvrlikají a Velikonoce máme za rohem. To znamená jediné: přichází jaro a s ním i každoroční obměna šatníku. Abychom ti usnadnili práci, vybrali jsme pro tebe sezónní must have kousky a ukážeme ti i to, jak je správně kombinovat. Zkrátka vše, abys svému šatníku dodal*a ty správné jarní fresh vibes.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený amalie bladt (@amaliestar)


Jen aby bylo jasno, fresh vibes v šatníku neznamenají to, že musíš za každou cenu nakupovat nové oblečení. Často stačí jen nad oděvy, které ve skříni už nějakou dobu máš, přemýšlet chytře. Může se jednat o novou barevnou kombinaci, hru se siluetou a délkou lemu nebo matching s nějakým doplňkem – to vše může obyčejným lookům dodat nečekaný plot twist. 

Asymetrická sukně

Skirt éra nás neminula ani v zimě, proto není důvod od tohoto trendu upouštět ani na jaře. Mid délka sukně je v kurzu, a to na všechny možné způsoby. Kombinuj ji s kalhotami, silonkami nebo samostatně bez spodní vrstvy, s tímto kouskem jen těžko šlápneš vedle. Must have sukně jsou zejména ty, které disponují asymetrickou siluetou. Dodají outfitu větší dynamiku, a proto jim ve skříni náleží právoplatné místo. Podobného efektu však lze docílit prostřednictvím šátku nebo košile, kterou uvážeš kolem pasu. 

Fresh jarní kousky.
Fresh jarní kousky. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Acne Studios, Amazon, Vestiaire Collective, Eyerim, Vona

Regular fit košile 

XXL oversized košile v taťkovském stylu jsou sice nadčasovou klasikou, už nějakou dobu nás však baví i ty, které mají padnoucí regular fit. Takové kousky vyzdvihnou tvar těla a dodají outfitu na sofistikovanosti. Důležitý je kromě správného střihu také výběr barev nebo potisku. Staré dobré proužky jsou módním evergreenem, který je obzvlášť na jaře zábavné vytáhnout. Nemusíš se bát ani kombinací s jinými printy, estetika nazývaná jako eclectic grandma dokazuje, že i na první pohled neslučitelné kousky mohou působit stylově. 

Fresh jarní kousky.
Fresh jarní kousky. Zdroj: Propagační materiál/Zara, Farfetch, Cos, Zalando, Mytheresa, Snapbacks, Vestiaire Collective

Kousky z transparentního materiálu

Oblečení z transparentních materiálů neslouží pouze k odhalování a provokaci, právě naopak. Jedná se o ideálního parťáka k vytváření vrstev, díky kterým vzniknou zajímavější kreace. Transparentní topy, sukně nebo samy o sobě transparentní černé podkolenky jsou vše IT pieces. Neboj se tak s nimi experimentovat a využít jejich vlastnosti naplno. 

Fresh jarní kousky.
Fresh jarní kousky. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Cos, Amazon, Vestiaire Collective

Coquette top

Asymetrie se kromě zmiňovaných sukní může projevit také v topech. Ať už jde o asymetricky naaranžovaná odhalená ramena, nebo ozdobné aplikace, které se na kousku nacházejí, všechny tyto „odchylky“ dodávají výslednému outfitu na pestrosti. Hra se strukturami, barvami a povahou pleteniny nebo tkaniny je něco, co bys měl*a při stylingu taktéž zvážit, protože výsledek stojí za to. 

Fresh jarní kousky.
Fresh jarní kousky. Zdroj: Propagační materiál/Cos, Zalando, H&M, Depop, Mytheresa

Doplňky ve vlasech 

I sebevíc basic outfit může nabýt úplně jiného levelu s kreativně pojatými doplňky. Ty se vztahují také k hairstylu, doporučujeme ti proto jeho přípravu nepodceňovat. Pokud máš náladu na monochrom a all black outfit, stačí z vlasů vykouzlit copánky a doplnit je stuhami z krajky, denimu nebo jakékoliv jiné látky. K tomu hodíš pár sponek různých tvarů a barev a voilà, fresh look je na světě. 

Fresh jarní kousky.
Fresh jarní kousky. Zdroj: Propagační materiál/Stoklasa, Svět kadeřnictví, Notino, Terry móda, Moje party
Domů
Sdílet
Diskuse