Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. dubna 2024 14:09
Čas čtení 1:03
Ella Petrová

True crime dokument ovládl Netflix. Teď čelí obvinění z manipulace pomocí umělé inteligence

True crime dokument ovládl Netflix. Teď čelí obvinění z manipulace pomocí umělé inteligence
Zdroj: Netflix
TECH NETFLIX UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Netflix čelí obvinění z používání fotek vytvořených umělou inteligencí ve filmu Co má Jennifer na svědomí, který aktuálně patří mezi nejoblíbenější na platformě.

Potížemi s umělou inteligencí se v poslední době svět hemží. Je až neuvěřitelné, čeho je tato technologie schopná, někdy však spíš neschopná.

Doporučeno
Jedno jídlo do konce života? Tohle je sedm nejčastějších odpovědí Jedno jídlo do konce života? Tohle je sedm nejčastějších odpovědí 19. dubna 2024 7:49

AI (artificial intelligence) projde pod rukama snad každému. Jen málokdo by odolal tomuhle zdánlivě nejchytřejšímu stroji, který je schopen během pár vteřin zjistit, vymyslet či navrhnout opravdu ledacos. Je třeba si však dát pozor na to, že není všemocný a rozhodně se mu nedá stoprocentně věřit. Nad tím by se měl zamyslet i Netflix.
 
Jak se říká, na všechno se jednou přijde. To nastalo i ve spojitosti s jedním z řady oblíbených kriminálních dokumentů, kterými se Netflix pyšní. Dokument s názvem Co má Jennifer na svědomí (What Jennifer Did) se točí kolem dívky jménem Jennifer Pan, která byla odsouzena za vraždu svých rodičů, kdy si na to objednala nájemné vrahy.
 


Při bližším prozkoumání fotek, které se v dokumentu objeví, se našly známky manipulace. Jeden snímek, kde Pan ukazuje znamení míru, dokazuje, že alespoň část obrázku byla vytvořena umělou inteligencí. Prsty Pan jsou totiž zcela zdeformovány.

Doporučeno
TRAILER: Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ještě letos, bude mít český dabing TRAILER: Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ještě letos, bude mít český dabing 18. dubna 2024 21:19

Je možné, že produkce měla pouze jednu fotku a z ní se jich snažila vytvořit víc. To však nemění nic na tom, že udělat něco takového v pořadu True Crime Documentaries není úplně namístě. Příběh by měl být vyprávěn pravdivě a nepřikrášleně, a to i ve chvílích, kdy se k tomu využívají obrázky.

Domů
Sdílet
Diskuse