Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2024 16:09
Čas čtení 0:46
Ondřej Mrázek

Je tu nástupce Vietcongu? Nadějná střílečka od českých tvůrců vyšla v předběžném přístupu

Je tu nástupce Vietcongu? Nadějná střílečka od českých tvůrců vyšla v předběžném přístupu
Zdroj: Madfinger Games
TECH NEJLEPŠÍ HRY NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Brněnské studio Madfinger známé především mobilními tituly vydává v předběžném přístupu svoji první PC hru. Novinka Gray Zone Warfare oživuje válečnou akci uprostřed džungle.

V základu se jedná o taktickou PvEvP střílečku, kdy jsou hráči součástí až čtyřčlenného komanda a plní různé bojové mise hluboko v nepřátelském týlu. Celkem se po mapě může pohybovat až 48 hráčů najednou, přičemž herní svět má rozlohu 42 kilometrů čtverečních a je zasazen do fiktivní jihoasijské země zmítané ozbrojeným konfliktem soukromých vojenských organizací.

Doporučeno
Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? 30. dubna 2024 11:00

Ne nadarmo se tak o Gray Zone Warfare mluví jako o nástupci českého Vietcongu. Dalšími inspiracemi jsou i další česká herní série Arma nebo clancyovka Ghost Recon Wildlands.

Kromě obligátních džunglí se však bude bojovat i v příměstských zástavbách a klíčovým prvkem hratelnosti má být údajně důraz na realističnost s propracovanými balistickými modely. 

Hra každopádně vyšla na Steamu v předběžném přístupu za 35 eur (zhruba 880 korun) a v současnosti ji na Twitchi sleduje 134 tisíc lidí, což není v přesyceném žánru online FPS stříleček vůbec zlý debut. Daleko horší je uživatelské hodnocení na samotném Steamu, kde zatím visí smutných 33 procent od zhruba osmi stovek hráčů. Tvůrci nicméně upozorňují, že se skutečně jedná teprve o early access, do plného spuštění ještě čeká hru spousta opravných patchů, optimalizací a novinek, které budou mít za cíl herní zážitek co nejvíc zpříjemnit. 

Domů
Sdílet
Diskuse