Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2024 8:30
Čas čtení 6:54
Martin Adam Pavlík

Kanye West vs. Taylor Swift: Kdo odstartoval známý „beef“, jak skončil a jakou roli v něm sehrála Kim Kardashian?

Kanye West vs. Taylor Swift: Kdo odstartoval známý „beef“, jak skončil a jakou roli v něm sehrála Kim Kardashian?
HUDBA HUDBA KANYE WEST RAP TAYLOR SWIFT ŽENY, KTERÉ ZMĚNILY HUDBU
Uložit Uložené

Proč si vlastně vjeli do vlasů a kdo vyhrál pomyslný souboj?

Zatímco ona momentálně láme jeden rekord za druhým a vypracovala se na největší popovou hvězdu současnosti, on vyvolává stále větší kontroverze, je terčem kritiky médií po celém světě a změnil si umělecké jméno.

Kanye West, známý dnes zejména jako Ye, v únoru potěšil fanoušky albem Vultures 1, jeho rivalka Taylor Swift zase o dva měsíce později překvapivě vydala dvojalbum The Tortured Poets Department. Obsahuje hned 31 skladeb, má tedy přes dvě hodiny.

Oba stále patří mezi nejposlouchanější interprety v rámci svého žánru, jsou to však diametrálně odlišné osobnosti. Zatímco rodačka z Pensylvánie působí jako pokorný andílek s milým úsměvem, drsný raper je stále arogantnější a útočnější.

Pojďme si připomenout, jak začal známý „beef“ mezi těmito dvěma ostře sledovanými hvězdami, co všechno vyplulo na povrch a kdo z konfliktu vyšel jako „vítěz“. Pokud se ti líbí naše přehledy, profily kapel a zajímavosti o interpretech, přidej se do klubu Refresher+.

Taylor Swift Ye Kanye West
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík via Dream.ai

Absolutně zbytečný a trapný výstup v přímém přenosu

Dnes už dobře víme, že Kanye má své spontánní a výbušné „stavy“, které často vedou k různým skandálům. Přečíst si o nich můžeš druhý den na titulkách novin po celém světě. V roce 2009 během galavečera MTV Video Music Awards to raper z Atlanty zjevně přepískl.

Doporučeno
Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album 17. května 2024 11:30

Raper přišel už na ceremoniál s lahví koňaku. Když si v té době začínající, teprve 19letá zpěvačka převzala cenu za nejlepší videoklip k písni You Belong with Me, o více než dekádu starší a alkoholem posilněný West za ní vztekle vyběhl na pódium. Popadl její mikrofon a absolutně ji ponížil před celou halou plnou těch nejznámějších celebrit a interpretů.

Obrátil se na Beyoncé v hledišti a řekl, že udělala jeden z nejlepších videoklipů všech dob, a hned poté udělal gesto, kterým jasně naznačil, že cenu měla držet v rukou právě členka Destiny's Child, a ne Taylor. Potom raper zmizel z pódia jako vichr.

Rolling Stone píše, že Swift se hned nato v zákulisí psychicky zhroutila a začala hystericky plakat. Následně co nejrychleji opustila ceremoniál. Podle časopisu po nečekané vsuvce ve vysílání organizátoři Westa vyhodili z haly.

Opustil USA a přestal dělat hudbu

West možná nečekal, jakou vlnu „hejtu“ schytá, byla ovšem přirozená. Po vystřízlivění a uvědomění si chyby proto ani dlouho neotálel a zpěvačce se prostřednictvím svého blogu veřejně omluvil. Taylor v rádiu ABC prozradila, že jí později i osobně telefonoval. Kritika veřejnosti a pozornost médií byly natolik silné, že se krátce po incidentu po raperovi jako by slehla zem. Uzavřel se do sebe, odešel ze Spojených států a přestal dělat hudbu.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 159032 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co Kanye přiznal v The Ellen Show.
  • Jak zareagovala Taylor Swift s odstupem času na incident z roku 2009.
  • Čím Kanye Taylor Swift zklamal.
  • Jakou roli sehrála v celém „beefu“ Kim Kardashian.
  • Co zpívala Taylor o Kanyem v roce 2017.
Domů
Sdílet
Diskuse