Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2024 v 17:00
Čas čtení 4:55
Tereza Šnajdrová

KOMENTÁŘ: V roce 2024 už sex během menstruace nemusí být tabu. Přinést ti může i nevídané potěšení

KOMENTÁŘ: V roce 2024 už sex během menstruace nemusí být tabu. Přinést ti může i nevídané potěšení
Zdroj: Pexels/volně k užití
REFRESHER MENSTRUACE SEX SEXISMUS ŽENSKÉ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Když se řekne menstruace, mnoha mužům se zježí chlupy na zádech. Ženy přitom mohou prožít ten nejintenzivnější orgasmus, na který jen tak nezapomenou.

Stydíš se svému partnerovi přiznat, že jsi to právě dostala, menstruační pomůcky se v drogerii snažíš zahrabat na dno košíku a o menstruaci mluvíš jako „o tom“ nebo „těch dnech“? Zakořeněný pocit, že je menstruace něco divného, zakázaného nebo nedej bože nechutného, má v sobě mnoho z nás, ale ruku na srdce – rozhodně se za ni nemusíš stydět. Ba naopak, perioda ti může pomoci k dosažení toho nejlepšího orgasmu, na který jen tak nezapomeneš.

Doporučeno
Vyzkoušela jsem ekologické menstruační pomůcky. Jít do práce s kalíškem byl nejvíce stresující zážitek mého života Vyzkoušela jsem ekologické menstruační pomůcky. Jít do práce s kalíškem byl nejvíce stresující zážitek mého života 2. dubna 2020 v 11:06

Menstruace není tabu. Nemusíš se o ní stydět mluvit

Reklamy v televizi nám ukazují, jak se máme 100% ochránit před tím, aby někdo poznal, že zrovna máme menstruaci, ve školách si dívky tajně půjčují tampony a v drogeriích stojan s menstruačními pomůckami mnohdy najdeš v regálu v odlehlé uličce, kam noha muže nevkročí.

Přesně toto jsou důvody, proč máme pocit, že o menstruaci nemůžeme mluvit, proč si myslíme, že musíme něco skrývat, tajit, abychom nikoho nepohoršily. Periodu přitom řeší každá z nás a rozhodně se nemáme za co stydět.
 
Pohled společnosti na menstruaci se nezmění ze dne na den, ale pokud o ní budeš otevřeně mluvit, učiteli na tělocvik hrdě oznámíš, že máš menstruační bolesti a dnešní hodiny se prostě nezúčastníš, přispěješ k tomu, aby byl cyklus ženy více vnímán a akceptován. Jednou se třeba dočkáme i toho, že v reklamě na intimní vložky uvidíme opravdovou (nebo alespoň umělou) krev, a nejen jakousi modrou tekutinu, která pobízí ke stigmatizaci a vzbuzuje v nás pocit, že menstruace není normální.
 
Pokud o menstruaci budeme mluvit, můžeme ji proměnit v něco pozitivního, můžeme z ní vytěžit maximum, a dokonce tím můžeme pomoci i dalším generacím nebo mladým dívkám, které dostaly své první měsíčky a netuší, po jakých pomůckách sáhnout, čímž si dokonce mohou zadělat na zdravotní problémy. Tomuto tématu jsme se věnovali i v samostatném článku, tak neváhej a přečti si ho.

Záplava hormonů a vyšší chuť na sex

Ženy během menstruace pociťují vyšší chuť na sex, a to především během třetího dne periody. Tehdy totiž dochází k vyplavení mnoha hormonů, zvyšuje se prokrvení sliznic a nesmíme zapomínat ani na psychiku. Právě to, že nám společnost desítky let nutila, že během menstruace nesmíme mít sex, nás vzrušuje, láká, máme pocit, že děláme něco zakázaného, a chuť na sex je prostě vyšší.
 

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 4. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 160718 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč je sex během menstruace intenzivnější.
  • Jak může sex během menstruace pomoci proti bolestem.
  • Jak může sex během menstruace ovlivnit tvůj cyklus.
  • Na co si dát pozor.
Domů
Sdílet
Diskuse