Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Food Truck Point.
13. června 2024 v 7:30
Čas čtení 2:08
Sponzorovaný obsah

Co dělat v Praze po práci? Užij si letní večery v Holešovicích, tady máš tip na každý všední den

Co dělat v Praze po práci? Užij si letní večery v Holešovicích, tady máš tip na každý všední den
Zdroj: Food Truck Point
KULTURA CO DĚLAT V PRAZE? KULTURNÍ AKCE
Uložit Uložené

Nechce se ti trávit večery doma, když je hezky? Tady je řešení.

Ve vzduchu začíná být cítit léto. Uchvátaný odchod z práce domů do tepla se mění na myšlenky, jak si prodloužit večer a užít si co nejdéle teplé počasí. Máme pro tebe tip, kam si po práci zajít utužit vztahy s kolegy a kde strávit fajn čas s kamarády.

Food Truck Point v holešovické tržnici teď kromě jídla nabízí i bohatý program. Takže se nejen dobře najíš, ale také tam můžeš zajít na typické letní aktivity. A protože nechceme připustit, že by ses v týdnu náhodou nudil*a, rovnou jsme ti naplánovali program na každý všední den.

Pondělí

Pondělky jsou prostě někdy zlé a je potřeba si je trochu zpříjemnit. A co jiného ti zlepší náročný den než výborné jídlo? Jestli potřebuješ sladkou útěchu, zajdi ke stánku La Palleta, kde Vít Strejček v přívěsu vaří kávu a dělá výborné palačinky. Doporučujeme ti ale napřed ochutnat jednu ze slaných verzí – třeba palačinku s modrým sýrem, domácí cibulovou marmeládou, rukolou a vlašskými ořechy. Pokud máš rád*a italské chutě, potěší tě caprese verze, případně na meníčku najdeš palačinku s uzeným lososem a čerstvým koprem. No a jako dezert kávičku a klasickou sladkou verzi s čokoládou či ovocem.

Holešovická tržnice, palačinka
Zdroj: Food Truck Point

Úterý

Úterý je skvělou příležitostí oslavit, že jsi přežil*a pondělí. A i když to není zrovna typický party den, v holešovické tržnici to bude žít. Každé úterý tam totiž hrají Rude Boys na gramofonech. Od 18 hodin se rozjíždí hudební program, během kterého můžeš posedět u drinku nebo si zatancovat na aktuální hity. Například 18. června zahraje DJ Path, o týden později Skanska Sound System.

Když tě přepadne hlad, je tu pro tebe Pavlo's Street Food, americký koncept, kde dělají burgery z grilu a domácí hranolky. Oblíbený je hlavně smash burger s hovězím masem z farmy a domácí majonézou, pochutnáš si ale i na bacon jam burgeru s domácí slaninovou marmeládou. 

Pokud nejsi milovníkem burgerů, kousek vedle si můžeš dát tradiční řecké špízy souvlaki. Ntaniel Nakas, který se narodil v Řecku, je tam připravuje s rozpečeným pita chlebem, hranolkami a domácími tzatziki.

Holešovická tržnice, food truck
Zdroj: Food Truck Point

Středa

Kdo říká, že nemá rád letní kina, ten tam nikdy nebyl. Letňáky jsou výjimečné specifickou atmosférou, která k horkým dnům prostě patří. Sledovat filmové trháky pod širým nebem má zkrátka úplně jiný rozměr než chodit do klasického kina pod střechou. Tenhle unikátní zážitek si můžeš v holešovické tržnici dopřát každou středu od 21 hodin.  

Food Truck Point, Holešovická tržnice
Zdroj: Food Truck Point

Čtvrtek

Čtvrtek opět patří muzice. Ale nemusíš se bát, že tě obden posíláme na party. Pokud zrovna nejsi v party módu, zajdi jen tak posedět a poslechnout si dobrou hudbu. Čtvrtky hrají ve Food Truck Pointu DJs z Rádia 1. Ve čtvrtek 20. června to bude Rao Uppaluri a poslední červnový čtvrtek Josef Hradílek. Začínají už v 18 hodin a provedou tě celým večerem.

Holešovická tržnice
Zdroj: Food Truck Point

Pátek

Na pátky není připraven žádný specifický program, což znamená, že si ho můžeš udělat podle vlastní libosti. Je na tobě, jestli oslavíš konec týdne drinkem, pivem nebo třeba palačinkou. Můžeš také ochutnat pivo z podřipského pivovaru, které ti natočí v novém pivním food trucku.

Všechno najdeš ve Food Truck Pointu, kam se pohodlně dostaneš MHD, která staví hned u vchodu do holešovické tržnice. Níže vidíš podrobný program akcí na červen, aby sis mohl*a vybrat, co tě nejvíc zaujme.

zajít do food truck pointu
Holešovická tržnice, Food Truck Point
Zdroj: Food Truck Point
Domů
Sdílet
Diskuse