Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta

2. Národní knihovna Kosova, Priština, Kosovo

Za nejošklivější budovu na světě vybrali prištinskou dominantu i v britském Guardianu. Sami Kosované a Kosovanky a mnozí historici a historičky architektury s názorem nesouhlasí, někteří ji považují za symbol jugoslávského brutalismu.

Priština, knihovna, Kosovo
Zdroj: Wiki Commons / SUHEJLO/volně k užití
Doporučeno
Zemřel nejbrutálnější kanadský sériový vrah. Zavraždil 49 žen: nejdříve s nimi měl sex, pak je zabil a nakrmil jimi prasata Zemřel nejbrutálnější kanadský sériový vrah. Zavraždil 49 žen: nejdříve s nimi měl sex, pak je zabil a nakrmil jimi prasata 6. června 2024 v 9:30

1. Ruská ambasáda, Havana, Kuba

Budova z roku 1987 na první pohled zaujme svým tvarem i výškou. Místní ji přirovnávají ke stříkačce a meči, mnohým též připomíná sledující věž.

Ruská ambasáda, Havana, Kuba
Zdroj: Wiki Commons / Male Gringo/volně k užití

22. Žižkovská věž, Praha, Česko

Do seznamu pětadvaceti nejošklivějších budov se dostala i jedna česká. „Hlavním městem České republiky je Praha plná úžasných architektonických skvostů, ale žižkovská televizní věž mezi ně rozhodně nepatří. Ano, ty malé věci jsou sochy miminek lezoucích po věži,“ napsali v původním článku o žižkovské věži. 

Miminka Davida Černého cizince evidentně zaráží často. Nedávno jsme přinesli souhrnný článek o jeho tvorbě. V něm citujeme jeden turistický server, který tvrdí, že se z nich točí hlava. Samotným Pražanům a Pražankám ale tolik nevadí, ti podle ankety sdružení Arnika z roku 2016 pokládají za nejošklivější budovy na Vinohradské třídě, konkrétně kancelářský komplex Crystal a hotel Giovanni, hned za nimi pak OC Quadrio. 

žižkov, praha
Zdroj: Fresh
Doporučeno
Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? 4. června 2024 v 8:30
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse