Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2024 v 18:02
Čas čtení 0:43
Ella Petrová

Parádní nový trailer k World of Warcraft má překvapivé tvůrce. Vznikl v Česku

Parádní nový trailer k World of Warcraft má překvapivé tvůrce. Vznikl v Česku
Zdroj: Blizzard Entertainment
TECH NEJLEPŠÍ HRY WORLD OF WARCRAFT
Uložit Uložené

České kreativní studio NICE! vytvořilo nový trailer na kultovní hru World of Warcraft pro amerického vývojáře počítačových her Blizzard Entertainment.

Herní komunita World of Warcraft (WoW) se opět dočkala nového traileru ke své oblíbené online hře. Tentokrát se jedná o trailer k novému datadisku World of Warcraft – The War Within, na jehož scénáři pracoval kreativní ředitel WoW Chris Metzen, který také propůjčil svůj hlas postavě Thralla. 


Tvůrcem oficiálního traileru, který získal více než půl milionu zhlédnutí během několika dní od uvedení, je opět české kreativní studio NICE! pod kreativním vedením režiséra Václava Krbůška a pod supervizí 3D animátora Radima Zeifarta, známého v herní komunitě pod pseudonymem Hurricane.
 
Na tvorbě traileru, který vznikal šest měsíců, se podílelo devět lidí na straně výroby v České republice a čtyři na straně klienta ve Spojených státech. 

Aktuální projekt studia NICE! se možná překvapivě nejvíce vymyká tím, že při tvorbě traileru nebylo možné využít prakticky žádnou inovativní metodu umělé inteligence (AI). S výjimkou textur postav, které byly zvětšeny pomocí AI, byl každý kousek traileru vytvořen přesně na míru.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš počítačovou hru podle obličeje postavičky? KVÍZ: Poznáš počítačovou hru podle obličeje postavičky? 7. března 2024 v 16:00

Spolupráce pražského kreativního studia s Blizzard Entertainment začala právě díky Radimu Zeifartovi, jehož fanouškovské trailery ke hře World of Warcraft již před několika lety zaujaly pozornost nadšených fanoušků i samotného Blizzardu.

Domů
Sdílet
Diskuse