Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Žádné davy ani přeplněné pláže. Přinášíme tipy na nedoceněné letní výlety po Evropě

Lázně na estonském ostrově Saaremaa

Tohle místo je jedním z nejlépe střežených tajemství Estonska. Ostrov byl dříve útočištěm vikinských nájezdníků a skandinávského folkloru, dnes je to spíše místo pro relax. Je tu dostatek lázeňských hotelů plných bazénů a saun za přijatelné ceny. Zároveň centrum starého města Kuressaare má největší počet lázní na obyvatele na světě.

Doporučeno
Během Eura vběhl na hřiště chlapec, aby se vyfotil s Ronaldem. UEFA ho přísně potrestala Během Eura vběhl na hřiště chlapec, aby se vyfotil s Ronaldem. UEFA ho přísně potrestala 24. června 2024 v 14:51

Zavítat můžeš i na hrad Kuressaare. Na procházku jsou ideální pláže podél Baltského moře. Ani o historii tě Estonsko neochudí. Prohlédnout si můžeš staré pohanské náhrobky nebo přes sedm tisíc let starý meteoritový kráter Kaali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Visit Saaremaa (@visit_saaremaa)

Západy slunce v Berlíně

Kam za nejlepším západem slunce v Berlíně? Když se vydáš po Karl-Marx-Straße do nákupního centra a vyjdeš až do posledního patra do klubu jménem Klunkerkranich, spatříš berlínskou televizní věž a za ní oranžové světlo zapadajícího slunce. Dalším spotem pro nezapomenutelný západ slunce je nejvyšší bod ve městě, ve Viktoriaparku u válečného památníku. Západ slunce můžeš sledovat i na pikniku z parku Tempelhofer Feld nebo se vydej na plavbu po řece Sprévě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený visitBerlin (@visitberlin)

Řecký geopark Sitia

V málo navštěvované východní polovině Kréty se nachází jeden z nejnovějších geoparků Sitia. Ten je domovem pro nespočet ohrožených druhů flóry a fauny. Geopark je součástí UNESCO a nachází se 40 minut jízdy autobusem od města Sitia. Můžeš se vydat na písečnou pláž Vai, ochutnat místní krétské rybářské speciality a hlavně se projít po stezkách provoněných tymiánem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sitia UNESCO Global Geopark (@sitiageopark)

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Zpět
Sdílet
Diskuse