Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Lunter.
8. července 2024 v 10:30
Čas čtení 2:18
Sponzorovaný obsah

Hot dog nebo tacos na gril: 5 receptů, které si zamiluješ, i když nejsi vegetarián

Hot dog nebo tacos na gril: 5 receptů, které si zamiluješ, i když nejsi vegetarián
Zdroj: Lunter
GASTRO GRILOVÁNÍ RECEPTY VEGETARIÁNSTVÍ
Uložit Uložené

Nechceš dávat na gril pokaždé to samé, ale chybí ti nápad? Máme pro tebe řešení.

Grilovačky k létu patří stejně jako koupání nebo opalování. A protože jsou prázdniny v plném proudu, máme pro tebe pět receptů, díky kterým můžeš uspořádat perfektní grilovačku i v případě, že nemáš s grilováním zkušenosti. Navíc jsou to odlehčené verze jídel, která se na letních posezeních typicky podávají. Poradíme ti, jak připravit perfektní tacos i grilovaný ananas s barbecue tofu.

Uvidíš, že s tofu značky LUNTER, které jsme využili u každého receptu, dokážeš vykouzlit spoustu dalších výborných jídel. Hodí se pro každou příležitost, ať už je to grilovačka, slavnostnější večeře, nebo oběd do krabičky.

Barbecue hot dog

✅ Co budeš potřebovat? 

👩‍🍳 Jak na to?

Nejprve si ugriluj tofu v celku. Poté ho v rukách nadrob do misky, přidej barbecue omáčku a důkladně promíchej. Doprostřed žemle vydlabej díru, kterou namažeš majonézou. Dospod naskládej polníček, na něj přidej opečené tofu, jalapeňos a rajčata. Nakonec si na oleji osmaž cibulku dozlatova a nasyp ji navrch.

Tip: Tofu můžeš nahradit také tofu párkem Lunter s jemnou či pikantní příchutí.
Lunter, tofu, jídlo, recepty
Zdroj: Lunter

Tacos s avokádem

✅ Co budeš potřebovat?

  • Na tacos:
  • Na rajčatovou salsu:
    • 300 g krájených rajčat v konzervě,
    • červenou cibuli,
    • bazalku,
    • tři stroužky česneku,
    • olivový olej,
    • sůl a koření.
  • Na česnekový dresink:
    • bílý jogurt,
    • stroužek česneku,
    • citronovou šťávu,
    • olivový olej,
    • bylinkovou sůl.

👩‍🍳 Jak na to?

Nejprve si připrav rajčatovou salsu. Na olivovém oleji opeč nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidej česnek, poté rajčata a nasekanou bazalku. Vše dochuť solí a kořením, nech chvilku povařit a následně vychladnout.

Poté udělej česnekový dresink. Česnek rozmačkej a společně s kapkou olivového oleje a ostatními ingrediencemi ho promíchej s jogurtem.

Následně se vrhni na přípravu tacos. Nakrájej si tofu na kostičky a červenou cibuli na tenké pásky. Tofu opeč na grilu a placky na suché pánvi. Na opečené placky namaž rajčatovou salsu a česnekový dresink, naskládej avokádo, tofu, cibulku a posyp koriandrem. 

tacos, grilování, jídlo
Zdroj: Lunter

Tofu na grilovaném ananasu

✅ Co budeš potřebovat?

👩‍🍳 Jak na to?

Ananas nakrájej na kolečka a tofu na plátky. Tofu polij zbylou marinádou z obalu a obě potraviny ugriluj. Mezitím si opeč jarní cibulku, kterou nasypeš navrch. A máš hotovo – je to jednoduché, ale výborné.

grilování, jídlo
Zdroj: Lunter
ochutnej lunter tofu na gril smoky bbq

Sweet chilli wrap

✅ Co budeš potřebovat?

👩‍🍳 Jak na to?

Nejprve si na grilu opeč tofu. Doporučujeme ti natrhat ho na kusy, bude pak křupavější. Tortillu si opeč nasucho z obou stran. Pomaž ji salsou, přidej grilované tofu a čerstvou zeleninu. Pokud máš rád*a pálivé, můžeš přidat chilli.

tortila, wrap, jídlo, grilování
Zdroj: Lunter

Gyros pita chléb

✅ Co budeš potřebovat?

👩‍🍳 Jak na to?

Cuketu a lilek nakrájej na kolečka, pokapej olivovým olejem, posypej grilovacím kořením a z obou stran griluj. Poté hoď na gril celé tofu. Jakmile bude důkladně opečené, nahrubo ho nastrouhej. 

Až budeš mít připravené tyto ingredience, rozevři pita chléb a potři ho dresinkem. Přidej tofu, cuketu, lilek a čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Navrch přidej nasekanou petržel a červenou cibuli nakrájenou na pásky. Plněný pita chléb můžeš servírovat se zeleninovým salátem.

Lunter, jídlo, grilování
Zdroj: Lunter
Domů
Sdílet
Diskuse