Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
4. července 2024 v 13:18
Čas čtení 0:58
Veronika Ábelová

Filmové novince Kevina Costnera se nedaří. Herec do ní vložil závratnou sumu z vlastní kapsy

Filmové novince Kevina Costnera se nedaří. Herec do ní vložil závratnou sumu z vlastní kapsy
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2024 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Westernová novinka Kevina Costnera je na pokladnách kin zatím propadákem. O to smutnější je, že sám režisér do ní vložil vlastní peníze.

Westernové drama Horizont: Americká sága mělo premiéru tento rok v Cannes a už tehdy vyvolalo u kritiků smíšené pocity. Teď se film přesunul do kin a výnosy z pokladen zatím nevypadají moc hezky. Dosud si na pokladnách kin vydělal 11 milionů dolarů.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? 3. července 2024 v 13:39

Přestože vložit vlastní peníze do takového projektu vyžaduje odhodlání a zaslouží si respekt, někdy se to zkrátka nepovede. Costner sám přiznal, že do nového projektu investoval okolo 50 milionů dolarů, tedy přes miliardu korun.

Nové drama se odehrává na starém Divokém západě uprostřed americké občanské války v 60. letech 19. století. Film popisuje emotivní pohled na rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. Režisérem snímku je sám Costner, který ve filmu také ztvárnil jednu z rolí. Dále se na Divokém západě objevili Sam Worthington, Sienna Miller nebo Abbey Lee.


I přes dosavadní kasovní neúspěch bude mít tříhodinové westernové drama pokračování. Druhý díl Horizontu by měl vyjít v srpnu a třetí je v procesu. Pomyslný čtvrtý díl je zatím ve hvězdách a záleží na rozhodnutí samotného Kevina Costnera.

Doporučeno
Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá 3. července 2024 v 11:00

Costner si nejspíše vzal příklad z televizního seriálu Yellowstone z roku 2018, který ho vynesl zpět na výsluní. Právě úspěch tohoto seriálu ho možná inspiroval k tomu, aby vytvořil filmovou sérii. První díl Horizontu sice představí všechny postavy a vzbudí očekávání, ale k tomu nejlepšímu se nedostane. To může fungovat u seriálu, v případě filmu to může být naopak fatální. Neúspěch prvního dílu tak nasvědčuje tomu, že srpnové publikum bude možná ještě menší než to dosavadní.

Domů
Sdílet
Diskuse