Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Tyto fráze používají emocionálně vyspělejší jedinci. Jsi jedním z nich?

„Mám tyhle myšlenky, protože...“

Díky této větě prožíváš sebeuvědomění, prostřednictvím kterého rozumíš sám*sama sobě. Rozpoznáš spouštěč své nálady a jak tě nutí jednat a cítit se. Sebeuvědomění je také předpokladem pro lepší emoční sebekontrolu.

„Chápu to a záleží mi na tobě.“

Empatie se projevuje různými způsoby. Může to být starostlivost o člověka, vcítění se do druhého nebo naslouchání pocitům ostatních. Tyto vlastnosti potom budují důvěru v jakémkoliv vztahu.

pizza night, rande, kamarádky, víno, večeře
Zdroj: Pexels/Yan Krukau/volně k užití

„Tak takhle to tady chodí.“

Touto větou projevuješ nějaké organizační povědomí. A to v tom smyslu, že máš jasno v tom, kdo dělá rozhodnutí, na kterých ti záleží. To ti potom usnadní pochopit, jak věci fungují.

„Co kdybys to zkusil*a udělat takhle?“

Díky této větě víš, jak někoho přesvědčit, aby viděl věci podle tebe. Rozhodně tím nikomu nerozkazuješ, ale naopak využíváš svůj vliv k tomu, jak někomu navrhnout, aby něco udělal lépe.

Doporučeno
Přehled olympijských kolekcí: Koukni, co v Paříži vynesou ostatní země Přehled olympijských kolekcí: Koukni, co v Paříži vynesou ostatní země 2. července 2024 v 16:10

„To znamená tak moc, protože...“

Touto větou prokazuješ, že se dokážeš napojit na ostatní a mluvit o společném záměru tak, aby rezonoval s ostatními.

„Můžeme to vyřešit.“

Tímto jednoznačně říkáš, že si dokážeš poradit s konflikty. Umíš si vyslechnout názory všech stran a dojít k oboustrannému řešení.

lidé práce skupina počítač knihovna brainstorming
Zdroj: pixabay/CC0/volně k užití

„Kryjeme si záda.“

Pocit bezpečí znamená, že můžeme vynaložit maximální úsilí, riskovat a být inovativní. A to beze strachu ze zrady nebo prohry. Tato věta také nasvědčuje tomu, že víš, jak v týmu pracovat a mít zodpovědnost.

Doporučeno
Kauza Kramný, Policajt z Beverly Hills i nové řady reality show. Na co se těšit v červenci na streamech? Kauza Kramný, Policajt z Beverly Hills i nové řady reality show. Na co se těšit v červenci na streamech? 2. července 2024 v 8:30

„Tohle by ti mohlo pomoct.“

Mentoring je v mezilidských vztazích důležitý. Díky tomu dokážeš poskytovat zpětnou vazbu, podporovat a motivovat ostatní, aby se učili a rostli.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse