Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
6. července 2024 v 17:36
Čas čtení 0:36
Vincenc Novák

George R. R. Martin hodnotí druhou sérii Rodu draka. Jak se mu líbí a co říká na novou „postavu“?

George R. R. Martin hodnotí druhou sérii Rodu draka. Jak se mu líbí a co říká na novou „postavu“?
Zdroj: Wikimedia Commons / Autor: Henry Söderlund
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON HRA O TRŮNY MAX MAX SERIÁLY
Uložit Uložené

George R. R. Martin, producent a autor knižní předlohy seriálu Rod draka, si pochvaluje první epizody druhé řady seriálového hitu, který je aktuálně k vidění na platformě Max.

Martin se o své hodnocení pochlubil na osobním blogu. „Navštívil jsem skutečné hrady, které nevypadaly ani z poloviny tak impozantně jako Rudá bašta a Dračí kámen. A byly velké,“ chválil prostředí seriálu, který je prequelem ke kultovní Hře o trůny. Informoval o tom Hollywood Reporter.

Doporučeno
Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny 18. června 2024 v 8:00

Autor pochválil režii, které se zhostili Alan Taylor a Claire Kilner, ale i jednotlivé herecké výkony. „Emma D'Arcy má v epizodě ‚Syn za syna‘ pouze jednu repliku, ale očima a tváří toho dělá tolik, že epizodě naprosto dominuje. Její zármutek nad zabitým synem je hmatatelný,“ napsal. Toma Glynn-Carneyho vychválil za ztvárnění role Egona, které se podle něj zhostil způsobem, jaký dosud neviděl.

Ve svém komentáři nevynechal ani postavu psa Cleese, která se v seriálu objevila vůbec poprvé. „Nejsem... ehm... obvykle fanouškem toho, když scenáristé při adaptaci příběhu přidávají postavy do zdrojového materiálu. Zvlášť ne, když je ten zdrojový materiál můj. Ale ten pes byl geniální,“ uvedl. 

Domů
Sdílet
Diskuse