Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2024 v 17:52
Čas čtení 0:49
Anna-Marie Hanzlíková

Hvězda seriálu Girls čelila drsnému bodyshamingu. Neobjeví se kvůli tomu v novém seriálu

Hvězda seriálu Girls čelila drsnému bodyshamingu. Neobjeví se kvůli tomu v novém seriálu
Zdroj: Wiki Commons / Elena Ternovaja / volně k užití
OSOBNOSTI BODY SHAMING CELEBRITY DUŠEVNÍ ZDRAVÍ FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Před lety to byl hit. Seriál Girls si Lena Dunham sama napsala, zrežírovala a ještě si střihla hlavní roli. Aby ne, postava Hannah do velké míry vycházela z jejího vlastního příběhu. Jenže teď se Lena stahuje. Proč?

Zdálo by se to samozřejmé. Úspěšná filmařka přichází s novým seriálem pro Netflix. Chystaná novinka Too Much vypráví o americké třicátnici, která se zamiluje do britsko-peruánského hudebníka a přestěhuje se za ním do Londýna. 

Doporučeno
Chceš se pořádně bát? Do kin míří nejlépe hodnocený horor roku. Zahrál si v něm Nicolas Cage Chceš se pořádně bát? Do kin míří nejlépe hodnocený horor roku. Zahrál si v něm Nicolas Cage 8. července 2024 v 13:02

Linka přesně kopíruje Lenin příběh. V roce 2021 se provdala za Luise Febera a přesunula se za ním do britské metropole. Zdálo by se tak, že naváže na princip z Girls a zmiňovanou třicátnici si v netflixovém seriálu střihne zase ona.

Jenže Lena tuhle variantu odmítla. V rozhovoru pro The New Yorker se svěřila, že tentokrát před seriálovou autenticitou upřednostní své vlastní duševní zdraví. Po odvysílání Girls totiž čelila nevybíravému bodyshamingu.

Doporučeno
Virální dívka Hawk Tuah dostala nabídku od Playboye. Followerům odpověděla i na to, jestli si založí OnlyFans Virální dívka Hawk Tuah dostala nabídku od Playboye. Followerům odpověděla i na to, jestli si založí OnlyFans 8. července 2024 v 7:00

„Také si myslím, že jsem v této fázi svého života nechtěla zažít nic podobného tomu, co jsem zažila kolem Girls. Fyzicky jsem prostě nebyla připravená na to, aby se moje tělo znovu pitvalo,“ svěřila se osmatřicetiletá filmařka.

V hlavní roli se tak objeví Megan Stalter. „Bylo to těžké rozhodnutí, ne obsazení Meg – protože jsem věděla, že Meg chci –, ale přiznat si to sama sobě,“ vysvětlila Dunham, jak o neobsazení sebe samé přemýšlela.

Doporučeno
Jak často bys měl*a prát podprsenku, džíny nebo povlečení? Tenhle přehled ti usnadní život Jak často bys měl*a prát podprsenku, džíny nebo povlečení? Tenhle přehled ti usnadní život 8. července 2024 v 9:30

Dunham už dlouhá léta nepoužívá sociální sítě právě kvůli hejtujícím komentářům. Prozradila také, že nemá ráda pozornost ani komplimenty. Obojí tak vedlo ke zmiňovanému rozhodnutí nakonec se na netflixových obrazovkách neobjevit.

Domů
Sdílet
Diskuse