Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2024 v 10:10
Čas čtení 0:53
Radoslava Juračková

Bojíš se létání? Z Vídně se nově můžeš vydat nočním vlakem do Říma v Itálii

Bojíš se létání? Z Vídně se nově můžeš vydat nočním vlakem do Říma v Itálii
Zdroj: Wikimedia Commons/ Gaiuss12, X/ @seatsixtyone
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ITÁLIE RAKOUSKO
Uložit Uložené

Rakouský dopravce ÖBB zavádí několik nových linek do atraktivních destinací.

Mnoho turistů a turistek dává přednost cestování vlakem před jinými druhy dopravy. Považují ho za rychlé, pohodlné, šetřící životní prostředí. Navíc se mohou v některých vagonech vyspat a ráno se probudit svěží v cíli své dovolené.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Server TimeOut přinesl dobrou zprávu pro ty, kteří by se rádi vlakem vydali do Itálie. Udělej si výlet do Vídně a odtud tě vlak nově doveze až do Říma. Rakouský dopravce ÖBB zavádí nové noční vlakové linky, které budou platit od 10. září. Vlak se jmenuje NightJet a bude mít lůžkové vozy, klasická kupé a vozy s běžnými místy k sezení.

Lůžkové vozy mají vlastní termostat a sprchy

Vlaky mají podle serveru moderní vybavení. Lůžkové vozy nabízejí vlastní termostat, který umožňuje nastavit příjemnou teplotu. Pohrát si můžeš také se světlem, jehož barvu si lze nastavit podle svých preferencí.

K dispozici je také stůl a židle. Dbá se také na hygienu a během jízdy se můžeš osprchovat v čistých sprchách. Přepravce zároveň myslí na bezpečnost těch, kteří cestují sami. Pokud se rozhodnou pro kupé, mohou si vybrat mezi výhradně mužským nebo ženským.

Doporučeno
Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně 18. července 2024 v 13:00

Linku do Itálie zavádí také Salcburk, odkud se můžeš dostat do Florencie. ÖBB působí také v Německu, konkrétně z Mnichova můžeš vlakem vyrazit do Boloně.

Domů
Sdílet
Diskuse