Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš článek:
Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem?

6. Vzdělaná

Autorka: Tara Westover

Síla příběhu Vzdělané tkví v tom, že jde o autorčiny memoáry a tedy skutečný příběh. Westover se narodila do rodiny sektářské rodiny mormonů a vyrůstala v odlehlých idažských horách. Ve škole byla poprvé v sedmnácti, u lékaře ještě později. Podařilo se jí psychicky nemocného otce opustit a nakonec i vystudovat Harvard a doktorát na Cambridge. Název knihy odkazuje k myšlence, že je to právě vzdělání, které pro ni mělo osvobozující moc.

5. Pačinko

Autor: Min Jin Lee

Pokud tě zajímá Korea nebo Japonsko, sáhni po téhle knize. Vypráví o rodině, která z Korey emigruje právě do Japonska. Čelí tam ale rasismu, diskriminaci a řadě předsudků. Na pozadí se pak dozvíš o zásadních historických událostech obou zemí. Pačinko zfilmoval jako seriál Apple TV před dvěma lety a druhá série vyjde co nevidět - 23. srpna.

Doporučeno
Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy 20. července 2024 v 8:00

4. Stehlík

Autor: Donna Tart

Teroristický útok v Newyorkském muzeu umění převrátí život Theodora Deckera vzhůru nohama: zemře při něm jeho maminka, ale také se stane vlastníkem obrazu nevyčíslitelné hodnoty zvaném Stehlík. Román získal Pulitzerovu cenu za rok 2014, o pět let později se dočkal i filmového zpracování.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse