Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejlepší smažené dezerty na světě. Česko zabodovalo dvěma dobrotami

2. Bomboloni

Vylepšené koblihy? I takto by se daly popsat karnevalové Bomboloni z Toskánska. Běžně se prodávají v mnoha pasticeriích, pekárnách a kavárnách po celé zemi.

Doporučeno
KVÍZ: Chalupáři, Hospoda, Vinnetou a další. Jak dobře znáš klasiku, která běží každé léto? KVÍZ: Chalupáři, Hospoda, Vinnetou a další. Jak dobře znáš klasiku, která běží každé léto? 20. července 2024 v 14:00

V Toskánsku se koblihy podávají pouze pocukrované, zatímco v Laziu jsou naplněné nadýchaným krémem. Často se plní pudinkovým nebo čokoládovým krémem.

bomboloni
Zdroj: Flickr/ Alpha

1. Polish doughnuts (Pączki)

A vítězem se stávají Pączki, tradiční polské koblihy. Do těsta se kromě cukru, vajec, mléka, tuku a mouky přidává i rum. A to kvůli tomu, aby při smažení koblihy nenasály olej. Plní se švestkovou zavařeninou nebo povidly.

koblihy
Zdroj: Wiki Commons/ hux
Doporučeno
Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat 24. července 2024 v 8:00
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse