Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
10. srpna 2024 v 9:29
Čas čtení 1:02
Veronika Ábelová

Nejpotetovanější Brazilec už kérky na těle nechce. Začal je odstraňovat

Nejpotetovanější Brazilec už kérky na těle nechce. Začal je odstraňovat
Zdroj: IG/ @leandrodesouzabless/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI BRAZÍLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Leandro de Souza propadl tetování už ve 13 letech, kdy se nechal potetovat po vzoru členů rockových kapel Guns N’ Roses, Nirvana nebo Metallica. Dnes 35letý fotograf z Brazílie si ale po nalezení víry začal většinu svých kérek nechávat odstraňovat.

Muži se začalo přezdívat jako nejpotetovanější muž v Brazílii, v průběhu let pak svou sbírku pravidelně doplňoval. Teď ale podstupuje bolestivé procedury a tetování si nechává odstranit. Konkrétně se rozhodl zbavit více než 170 kérek všude po těle včetně obličeje. Co ho k tomu vedlo?

„Už jsem nemohl dál snášet život, jaký jsem žil. Byl jsem atrakcí, kamkoli jsem přišel, jsem si připadal jako zvíře z cirkusu,“ řekl Souza. Fotograf z brazilského pohraničního města Bagé poblíž Uruguaye si také v posledních letech prošel těžkým obdobím. Po rozvodu s jeho ženou, s níž má desetiletého syna, propadl závislosti na drogách a alkoholu. Potom, co objevil víru a započala jeho evangelizace, našel nový smysl života. To ho donutilo i ke změně vzhledu.

„Prvním krokem ve všem bylo přijmout, že to nezvládnete sami. Že jste závislý, že jste narkoman. A to se mi podařilo, vstoupil jsem do obecního společenství v Bagé,“ sdělil Souza, který se před dvěma lety dostal k náboženství. Jeho cesty si všimnul i tatér z tetovacího salonu v Sao Paulu, který mu nabídl laserové odstranění tetování.

Doporučeno
Domorodci z kmene Korowai patří mezi poslední žijící kanibaly na světě. Běžně jedí své přátele, nejradši mají mozky Domorodci z kmene Korowai patří mezi poslední žijící kanibaly na světě. Běžně jedí své přátele, nejradši mají mozky 9. září 2024 v 10:00

Souza má za sebou už dvě sezení a šest dalších ho ještě čeká. Celá procedura trvá 30 až 40 minut a není to nic příjemného. „Bolí to mnohem víc, než když se to dělá. Tak třikrát víc. I při anestezii je proces velmi bolestivý, ale stojí to za to,“ svěřil se. Brazilský fotograf kromě postoupení procedur také změnil životní styl. Už tři roky nepije alkohol a přes rok neužívá drogy ani cigarety.

Domů
Sdílet
Diskuse