Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2024 v 9:16
Čas čtení 0:56
Magdalena Trajerová

Herečky se bouří. Chtějí změnu kvůli práci na explicitních scénách ve hrách

Herečky se bouří. Chtějí změnu kvůli práci na explicitních scénách ve hrách
Zdroj: Pexels/RODNAE Productions/volně k užití
TECH GAMING
Uložit Uložené

Umělci a umělkyně pracující v herním průmyslu si stěžují na to, že po nich jsou žádány explicitní scény bez předchozího upozornění, a to například i včetně scény sexuálního útoku.

Mnoho herních scén natáčí lidští herci, kteří jsou oblečeni v přiléhavém obleku s čidly snímajícími pohyb. Až následně jsou tyto záběry digitalizovány do herní verze. Scénáře jsou ale mnohdy utajeny, a tak herci do poslední chvíle neznají detaily role, již mají ztvárňovat. „Dostali jsme e-mail nebo telefonát ze studia, že tě v těchto dnech potřebujeme na natáčení,“ říká bývalá motion capture performerka Jessica Jefferies.

Doporučeno
Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let 16. srpna 2024 v 13:00

Jak informovala stanice BBC, umělci a umělkyně si stěžují, že však mnohdy nejsou seznámeni ani se skutečností, že je čeká natáčení explicitní scény. „Objevila jsem se a bylo mi řečeno, že to, co budu natáčet, bude explicitní scéna znásilnění," vzpomíná Jefferies. Produkce po ní chtěl ztvárnit roli znásilňované ženy, kterou hráč mohl sledovat oknem a následně střelit do hlavy.

Herečka obscénní scénu odmítla natočit. „Není v tom žádná nahota, ale pořád je to akt a v tom aktu je intimita a také násilí,“ vysvětlila své rozhodnutí Jefferies. Zároveň dodala, že i když je mezi ní a hereckým protějškem vrstva látky, i tak by se musela do role položit, a to ji bylo nepříjemné.

Doporučeno
Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání 16. srpna 2024 v 7:00

Jessica Jefferies není jediná s touto nepříjemnou zkušeností. Odborový svaz múzických umění Equity proto zveřejnil průvodce minimální mzdou a pracovními podmínkami ve hrách a dožaduje se po herním průmyslu jeho dodržování. U explicitních scén například vyžaduje dohled kompetentního koordinátora intimity, seznámení herců se scénářem předem nebo možnost účinkujícího požádat o uzavřený tým skládající se jen z nejnutnějšího počtu členů štábu.

Domů
Sdílet
Diskuse