Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
dnes 23. září 2024 v 12:30
Čas čtení 4:56
Richard Balog

Co na sebe v chladném podzimu? Vybrali jsme TOP styly svrchního oblečení pro muže

Co na sebe v chladném podzimu? Vybrali jsme TOP styly svrchního oblečení pro muže
MÓDA FOOTSHOP
Uložit Uložené

Na seznamu najdeš odolné bundy podepsané značkami Nike ACG, The North Face nebo C.P. Company, ale také streetwearové kousky od Carhartt WIP.

Kvalitní svrchní vrstva – bunda, kabát nebo cokoli jiného, je povinnou výbavou každého šatníku a při dobrém zacházení ti vydrží několik dlouhých sezón. Při jejím výběru proto nedoporučujeme šetřit každou korunu, a raději sáhnout po o něco dražším modelu, který tě ochrání před silným větrem, deštěm a podobně.

Kromě high-tech stylů od značek jako Nike ACG, The North Face nebo C.P. Company, najdeš letos v našem seznamu také streetwearové kousky, které jsou vhodné do sychravého a chladného podzimu. Najdi si svého favorita podle vlastních preferencí a za cenu, která nezruinuje tvůj rozpočet.

Podívej se na celou nabídku oblečení, obuvi a doplňků v online obchodě Footshop
Ceny a dostupnost produktů jsou aktuální v době psaní článku. S postupem času se mohou měnit.
Pokud hledáš limitované módní kousky včetně tenisek, které jsou v tradičních internetových obchodech vyprodané, podívej se na REFRESHER Market. Najdeš zde nejlepší nabídky od ověřených prodejců na jednom místě.

Nike ACG Windproof Jacket „Cinder Cone“- 3 799 Kč

Na úvod našeho seznamu jsme vybrali lehkou a tenkou, přesto odolnou bundu s vyšitým logem Nike ACG (All Condition Gear, pozn. redakce) na přední straně. Model odolný vůči větru je vyroben z nylonu, což je vlákno ze směsi uhlí, vody a vzduchu, a kromě černé verze je k dispozici také ve světle modrém a světle zeleném provedení.

Cena 3 799 korun je přímo úměrná množství použitého materiálu, kvalitě zpracování a zvučnosti značky na štítku.

Nike ACG
Zdroj: Footshop

The North Face Windshell Jacket x Yinka Ilori - 3 999 Kč

Oblíbená značka The North Face je zárukou kvalitního outdoorového oblečení již od roku 1968 a pro sezónu podzim/zima 2024 nabízí řadu atraktivních svrchních vrstev oblečení, včetně tohoto modelu větru i vodě odolné bundy.

Bunda má standardní rovný střih se zapínáním i kapucí na zip a minimalistický design s podpisem britského umělce jménem Yinka Ilori, který tentokrát upřednostnil černobílé schéma před výraznými barevnými kombinacemi. Zatímco vrchní vrstva je vyrobena z nylonu, podšívka je z polyesteru. Cena je přesně 3 999 korun.

The North Face, Yinka Ilori
Zdroj: Footshop

Nike Tech Fleece Shacket - 4 999 Kč

Pokud potřebuješ do svého šatníku zařadit spíše lifestylový než funkční model svrchní vrstvy, mohla by tě oslovit košilová bunda z materiálu tech fleece od značky Nike.

Bunda má mírně oversized střih a minimalistický vzhled v neutrálním barevném provedení, které doplňuje pouze otevřená kapsa na přední straně, tonální logo na rukávu a bílý nápis swoosh na zádech. Zapínání je na knoflíky a z našeho pohledu se jedná o velmi dobrou volbu pro lidi, kteří mají rádi pohodlí v jakémkoli stylu oblečení včetně elegantního.

Nike
Zdroj: Footshop

The North Face Retro Denali Jacket - 4 999 Kč

Naopak čistě outdoorový, respektive sportovní vzhled má druhý model od The North Face na seznamu. Ikonická fleecová bunda Retro Denali je v nabídce každou sezónu a tentokrát přichází ve snadno kombinovatelném schématu s černým horním panelem, patentkami a záplatami na loktech, se zelenými rukávy a spodním lemem.

Bunda s více kapsami je vyrobena z polyesteru, který je známý svou odolností, nízkou nasákavostí a schopností rychle schnout, což jsou na podzim velmi vítané aspekty. K dispozici je také celočerná varianta za stejnou cenu.

The North Face
Zdroj: Footshop

Carhartt WIP Stamp Jacket - 4 939 Kč

Džínová pracovní bunda s kapsami je jedním z nejrozpoznatelnějších stylů v portfoliu značky Carhartt WIP. V rámci kolekce pro novou sezónu představil designérský tým provedení v atraktivním modrém odstínu s vybledlými detaily a bílými motivy na těle a rukávech.

Tento unisexový kousek s koženým logem Carhartt WIP na přední kapse je vyroben ze 100% bavlny a je vhodný do suchého počasí a přiměřených denních teplot. Pokud se ti zalíbí, připrav se na útratu kolem 5 000 korun.

Carhartt WIP
Zdroj: Footshop

Carhartt WIP OG Active Jacket - 5 799 Kč

V redakci jsme velkými fanoušky značky Carhartt WIP již od samého počátku existence webu a tato OG zateplená bunda s kapucí a zapínáním na zip nás zaujala v kolekci pro sezónu podzim/zima 2024.

Opět se jedná o unisexovou bundu boxy střihu, jejíž vrchní vrstva je vyrobena z bavlny, zatímco výplň a podšívka jsou z polyesteru, respektive akrylu a vlny. Díky univerzální černé barvě můžeš tento kousek snadno zakomponovat do svých každodenních městských outfitů a být hvězdou ulic. Cenu 5 799 korun považujeme za adekvátní. Palec nahoru dáváme také tmavě modré verzi s džínovou úpravou.

Carhartt WIP
Zdroj: Footshop

Nike ACG Storm-FIT ADV Primaloft® Jacket "Skull Peak" - 7 599 Kč

Mezi novinkami z řady Nike ACG najdeš také tuto svěží podzimní bundu v béžové barvě, která má jedinečný střih, spoustu technických vychytávek a atraktivní cenu.

Minimalistický pánský model se zapínáním na zip i knoflíky je vyroben z prvotřídních materiálů, jako je Primaloft®, který vyniká tepelně izolačními vlastnostmi a vysokou vodoodpudivostí. Kdybychom si měli vybrat jednu bundu z tohoto seznamu, sáhli bychom po modelu s vyšitým logem Nike ACG na přední straně.

Pokud máš stranou 12 800 korun a nebojíš se barev, přijdeš si na své, když se podíváš na odvážný fialový model v úpravě Gore-Tex®.

Nike ACG
Zdroj: Footshop

Diesel J-Warrett Poster Jacket - 8 199 Kč

O pozornost se hlásí také Glenn Martens (kreativní ředitel značky Diesel, pozn. red.), který vytvořil další nadupanou ready-to-wear kolekci pro muže plnou cool svrchních vrstev.

Dokonalým příkladem je bunda Diesel J-Warrett Poster Jacket, která je vyrobena z pružného syntetického polymeru zvaného nylon pro dokonalou ochranu před větrem i deštěm. Nový kousek z italských dílen má klasický rovný střih a je výrazný díky celoplošnému grafickému potisku v modrých a černých tónech s oranžovým a červeným plamenem na přední straně. Pokud máš 8 200 korun nazbyt a rád*a vyčníváš z davu, neváhej.

Diesel
Zdroj: Footshop

Diesel J-Taylor Bleach Jacket - 9 699 Kč

U značky Diesel ještě chvíli zůstaneme, a to díky modelu bundy s názvem J-Taylor Bleach, který je zcela odlišný od prvního stylu a nabízí moderní městský vzhled v nadčasovém černém provedení.

Bunda s vyšívaným tonálním logem na přední straně a kontrastním emblémem přes celá záda má oversized košilový střih se širokými rukávy a zapínáním na zip. Je vyrobena z prvotřídní bavlny, která tě sice neochrání před deštěm, ale zahřeje tě při chladnějších podzimních teplotách. Její cena je 9 699 korun.

Diesel
Zdroj: Footshop

C.P. Company Ottoman Jacket - 10 999 Kč

V internetovém obchodě Footshop najdeš také řadu novinek od italské oděvní značky C.P. Company, kterou založil Massimo Osti (zakladatel značky Stone Island, pozn. red.). Jedná se o dražší kousky, ale kvalita jejich materiálů v jedinečných povrchových úpravách za to stojí.

Stačí se podívat na bundu Ottoman v tmavě zeleném odstínu, jejíž konstrukce tě ochrání před nepřízní počasí, a to nejen na fotbalovém stadionu, kde je díky britským chuligánům její přirozené prostředí. Co se týče ceny, připrav si 11 000 korun.

C.P. Company
Zdroj: Footshop

Heliot Emil Generis Windbreaker Jacket - 12 299 Kč

Poslední bunda na seznamu je dílem dánského návrháře Heliota Emila, který je známý svým avantgardním stylem a odvážnými přehlídkami na týdnech módy.

Pokud je ti moderní techwear estetika blízká, pak tě okouzlí tento technicky dokonalý větruodolný model v černé barvě. Má zkrácenou siluetu se širšími rukávy a kapuci ukrytou v límečku. Vrchní vrstva je z nylonu, zatímco podšívka je z polyesteru. Cena se rovná 12 299 korunám.

Heliot Emil
Zdroj: Footshop

C.P. Company Vest - 15 299 Kč

Náš poslední tip na ideální svrchní vrstvu do sychravého podzimního počasí padl na vestu od firmy C.P. Company, kterou bychom rádi zařadili do našich každodenních outfitů.

Univerzální černý model má standardní pánský střih a kombinuje dvě polyamidové úpravy, což dokazuje mistrovství italské značky. Fresh kousek zdobí velká kapsa na přední straně, do které schováš mobil, klíče od bytu nebo auta i peněženku. Jedinou překážkou pro jeho koupi může být cena, která je stanovena na 15 299 korun.

C.P. Company
Zdroj: Footshop
Podívej se na kompletní nabídku oblečení, obuvi a doplňků v online obchodě footshop
Domů
Sdílet
Diskuse