Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
11. října 2024 v 11:01
Čas čtení 0:55
Anna Vondráková

Princezna Kate se neplánovaně objevila na veřejnosti. Poprvé od ukončení chemoterapie

Princezna Kate se neplánovaně objevila na veřejnosti. Poprvé od ukončení chemoterapie
Zdroj: Getty Images
ZAHRANIČÍ KRÁLOVSKÁ RODINA VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Společně s Williamem navštívila rodiny obětí neštěstí v Southportu

Chtěli hlavně ukázat, že na tragické události z července nezapomněli. Catherine se prý rozhodla připojit ke svému muži, aby ukázala svou „podporu, empatii a soucit s místní komunitou.“ S rodinami obětí útoku strávili asi hodinu a půl o samotě.

Doporučeno
5 důvodů, proč druhý Joker skončil katastrofou. Původně mělo jít o muzikál na Broadwayi 5 důvodů, proč druhý Joker skončil katastrofou. Původně mělo jít o muzikál na Broadwayi 8. října 2024 v 17:00

Pár se setkal i se záchranáři, kteří na místě zasahovali. „První věc, o které jsme přemýšleli, byla, jak se vy, kteří jste viděli to, co jste viděli, s tím vyrovnáte. Takže si prosím dejte na čas, nespěchejte zpátky do práce, udělejte, co potřebujete,“ připomněl princ William.

Kate se původně akce účastnit neměla. Jde o její první vystoupení na veřejnosti od té doby, kdy ukončila chemoterapii. Doposud se účastnila jen pár soukromých schůzek, zdá se ale, že se začíná vracet ke svým královským povinnostem naplno.

Sama vévodkyně ale přiznala, že má „dobré i špatné dny,“ a Kensingtonský palác upozornil, že její veřejná vystoupení se nyní mohou měnit na poslední chvíli.

K tragickému útoku v Southportu došlo 29. července tohoto roku. Teprve sedmnáctiletý útočník Axel Rudakubana tehdy vtrhl do tanečního studia, kde probíhala dětská lekce. Tři malé dívky neštěstí nepřežily, dalších deset lidí bylo zraněno.

Domů
Sdílet
Diskuse