Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 11. října 2024 v 17:30
Čas čtení 3:38
Richard Balog

REFRESHNI SI PLAYLIST: Šťavnatý remix od Charli xcx, nový Hard Rico nebo J. Cole v osobním výpovědi k beefu Kendrick vs. Drake

REFRESHNI SI PLAYLIST: Šťavnatý remix od Charli xcx, nový Hard Rico nebo J. Cole v osobním výpovědi k beefu Kendrick vs. Drake
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Brat autumn is here!

Tvůj Spotify výběr v posledních pár dnech pořádně zbohatl. Vědět o sobě dávají velké hvězdy jako Charli xcx s Arianou Grande, rappeři J. Cole a Lil Durk i česká superstar Hard Rico.

Dej nám v komentářích vědět, která novinka se ti líbí nejvíc. Tipy na fresh novinky najdeš na našem oficiálním REFRESHER playlistu na Spotify, který teď aktualizujeme každý pátek aktualizujeme o to nejčerstvější, co nám světoví i tuzemští artists nabízejí.

1. Charli xcx feat. Ariana Grande – Sympathy is a knife

Charli xcx se sice rozloučila s Brat Summer, ale limetkově zelená estetika jejího posledního alba a srdcovka Generace X tu s námi bude ještě minimálně pár týdnů díky nové edici remixů.

Upravená verze skladby Sympathy is a knife s featuringem Ariany Grande pojednává o nesmírné kontrole veřejnosti, s níž se celebrity potýkají. Vzhledem k tomu, že soukromý život obou zpěvaček je rozpitváván na titulních stránkách a sociálních sítích, chápeme, kde při psaní textu čerpaly inspiraci.

Don't wanna see her backstage at my boyfriend's show.
Fingers crossed behind my back.
I hope they break up quick.

2. Jorja Smith feat. Craig David  Lately (Remix)

Jorja Smith je jednou z našich nejoblíbenějších zpěvaček, takže nás potěšilo, že dnes večer vyšla deluxe verze jejího posledního alba falling or flying, která obsahuje 24 skladeb, včetně remixu melodické záležitosti Lately s Craigem Davidem.

Nové album má podobnou atmosféru, velmi stylově a přirozeně obohacenou o vstup známého umělce. My si nemůžeme stěžovat.

I'm just trying to figure out what went wrong.
I'm just trying to figure out where you're going.
When you said it's different, how?
I can feel you're distant now.

3. J. Cole  Port Antonio

Beef Kendricka Lamara vs. Drakea napřímo zasáhl celou řadu áčkových rapperů americké scény včetně J. Colea. Ten celou bouřlivou situaci komentuje ve své nové skladbě Port Antonio.

Cole se konfliktu dotýká ve druhé sloce skladby, kterou spoluprodukovali DZL a Omen. Rapper upřesňuje, že z beefu vycouval, protože nechtěl být zodpovědný za něco, co by se mohlo zvrhnout v násilí, a to jen kvůli penězům. Port Antonio končí pokřikem na Champagne Papiho a připomínkou ostatním rapperům, že dostali dar psát, aby se podělili o své myšlenky, a ne aby se navzájem pomlouvali a uráželi.

I pulled the plug because I seen where that was 'bout to go.
They wanted blood, they wanted clicks to make the pockets grow.
They see this fire in my pen and think I'm dodgin' smoke.
I wouldn't have lost a battle, dawg, I woulda lost a bro.
I woulda gained a foe.

4. The Kid LAROI  APEROL SPRITZ

O pozornost se uchází i australská superstar The Kid LAROI, který své fanoušky potěšil novým chytlavým trackem APEROL SPRITZ.

Track s jednoduchým textem, ale snadno zapamatovatelnou melodií z připravovaného alba jednadvacetiletého umělce produkovali Nico Baran a Devin Workman. Dočkala se i klipu, v němž je LAROI obklopen řadou krásných žen. Ty ho pronásledují ve zpomaleném záběru, přičemž závěr vypadá jako módní přehlídka z 90. let – přesvědč se sám*sama.

Said he got a watch, but that shit don't shine.
And she love me 'cause I hit it 'til the sunrise.

5. Lil Durk feat. Hunxho  Late Checkout

Rapper Lil Durk je o týden blíž vydání nového alba s názvem Deep Thoughts. Tentokrát hvězda z Chicaga představuje skladbu Late Checkout, na které spolupracoval s Hunxhem.

Durk v úvodu skladby přednese podmanivý vokál a poté přejde do lehké flow, když lamentuje nad vztahem, který prochází těžkými časy, což je sice celkem standardní téma, ale Durk mu dodává na vášnivosti a konkrétnosti. Hunxho přidává charakteristickou mumlavou sloku s nádechem R&B, která zabraňuje tomu, aby skladba Late Checkout byla monotónní.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že Durk vydává svůj dosud nejlepší sólový projekt. Album Deep Thoughts očekávej na streamu příští pátek.

No passport, she don't know what a vacation is.
Independent, she know what dedication is.

6. EGY  PUSSYTUSSIN

Nebudeme šetřit chválou na nový release z labelu Dogga Clan, ve kterém hraje hlavní roli rapper EGY.

EP s příznačným názvem PUSSYTUSSIN obsahuje 6 tracků včetně intra a outra, během kterých EGY předvádí všechny své rapové dovednosti a bohatou slovní zásobu. Našim nejoblíbenějším trackem je zatím HEART, ale za poslech rozhodně stojí celý projekt, jehož stopáž je 13 minut.

7. Hard Rico  Ghetto Romantika

Český rap v současnosti přetéká artists s velkým hudebním talentem, mezi kterými si Hard Rico našel pevné místo. Ostravský rapper má nesmírně pestrý život, který prezentuje svým charakteristickým způsobem prostřednictvím ostrých textů.

Jen před pár hodinami vydal ochutnávku z připravovaného alba Global, která dostala název Ghetto Romantika a má potenciál ovládnout žebříčky. Rico posílá údernou basovou linku do chytlavého beatu od producenta Bogara a atmosféru ulice dotváří videoklip s policejní honičkou v rychlých autech, který režíroval Miky Goldy.

Ona to ví, že jsem ghetto superstar.
Těm bengám se mnou několikrát ujela.
Ona je větší G, klidně by za mě umřela.
Nebála by se risku, kdyby musela.

BONUS: Sensey  PLAYBOY 97

Přidáváme jednu starší novinku, kterou dropnul Sensey už na konci září. Pokud ti unikla, stejně jako nám, doporučujeme jí to vynahradit náležitou porcí pozornosti.

LP s názvem PLAYBOY 97 je na streamech už asi dva týdny a sbírá velmi slušná čísla. Projekt nabízí retrospektivní pohled na často divoký život českého rappera, jehož projev nás velmi baví. Ve svižném tempu si poslechneš všech 14 tracků, na kterých se podílelo několik hostů včetně Shimmiho, Blaka nebo Marka Damiana.

Fresh rapové novinky vydali i další interpreti – venku je album BigXthePluga Take Care, Rod Wave dnes o půlnoci releasnul LP s názvem LAST LAP a dokonalý party track POOL PARTY nahráli Big Boogie, 42 Dugg a YTB Fatt.
Domů
Sdílet
Diskuse