Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti Mpouzdra.
dnes 14. října 2024 v 13:30
Čas čtení 1:30
Sponzorovaný obsah

Jak bezpečně odstranit ochranné sklo z displeje mobilního telefonu?

Jak bezpečně odstranit ochranné sklo z displeje mobilního telefonu?
Zdroj: Freepik / tonodiaz
TECH SMARTPHONE
Uložit Uložené

Pokud vaše ochranné sklo vykazuje známky opotřebení, škrábance, nebo je dokonce popraskané, je nejspíš čas na jeho výměnu.

Správný způsob jeho odstranění se může lišit v závislosti na typu přilepení a dalších faktorech. Důležité je postupovat pečlivě, aby nedošlo k poškození samotného displeje telefonu.

Jak sundat klasicky přilepené ochranné sklo

Ve většině případů ochranné sklo drží na displeji díky přilnavé silikonové vrstvě. Tento druh skla se dá obvykle odstranit bez zanechání stop.

  • 1. Pokuste se nehtem opatrně nadzvednout roh skla.
  • 2. Jakmile získáte malý prostor, vložte pod sklo plastovou kartičku, například platební kartu nebo trsátko, a postupně oddělujte sklo po obvodu displeje.
  • 3. Postupujte pomalu a rovnoměrně, abyste předešli zlomení skla nebo poškrábání displeje.

Pokud se vám nedaří dostat se pod sklo nehtem, zkuste rovnou použít kartičku. Vyvarujte se ostrým nástrojům, které by mohly poškodit displej.

Jak postupovat, pokud je ochranné sklo rozbité

Při odstraňování roztříštěného skla doporučujeme nejprve přelepit sklo lepicí páskou, která pomůže udržet jednotlivé úlomky pohromadě. Poté sklo opatrně odstraňujte dle výše uvedeného postupu.

Jak odstranit UV lepidlo z displeje

Pokud je sklo přilepené pomocí UV gelu, může být odstranění komplikovanější. Pokud máte vodotěsný telefon, namočte displej a nechte UV gel změknout, což vám pomůže sklo snadno odlepit.

Tipy na odstranění skla, které jde těžko dolů

  • 1. Jeden z triků je mírně zahřát sklo pomocí fénu, aby lepicí vrstva povolila. Nesmí hřát na plný výkon a dejte pozor i na vzdálenost mezi telefonem a fénem.
  • 2. Alternativně lze použít speciální sadu nástrojů pro opravy mobilních telefonů.

Ovšem pokud se vám ani v tomto případě nepodaří sklo odstranit, tak jediná možnost je využít služby odborného servisu.

displej, mobil, ochranné sklo
Zdroj: Freepik

Jak sundat ochrannou fólii

Odstraňování ochranné fólie je velmi podobné jako u skla. Začněte v rohu a opatrně ji odlepujte. Po jejím odstranění případné zbytky lepidla očistěte jemným hadříkem namočeným v technickém benzínu.

Péče o mobil po odstranění ochranného skla nebo fólie

Po odstranění ochranných vrstev je důležité displej důkladně vyčistit a vysušit. Pokud už jste si pořídili nové ochranné sklo nebo fólii, tak ho po sundání starého, co nejdříve nalepte. Jak to provést se dozvíte např. tady

Po nasazení ochranného skla myslete na pravidelné utírání displeje, ideálně utěrkou z mikrovlákna, nebo ubrouskem na brýle.

Ochranné sklo je jen jedním prvkem v ochraně telefonu, nedílnou součástí je také pouzdro, obal či kryt. Investice do kvalitních ochranných prvků a jejich správná aplikace i údržba jsou klíčové pro dlouhodobou ochranu vašeho zařízení.

Domů
Sdílet
Diskuse