7. místo
Pizza al taglio je italská pizza, která se peče na obdélníkových plechách a prodává se nakrájená na čtverce nebo obdélníky. Cena může být stanovena buď za plátek, nebo za kilogram. Tento druh pizzy poprvé vznikl v Římě koncem 50. let, kdy byla pokryta olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.
Dnes je pizza al taglio oblíbeným pouličním jídlem nejen v Římě, ale i v dalších oblastech Itálie. Při její přípravě je kladen důraz na dlouhé kynutí a kvašení těsta.

6. místo
Pizzette je malá verze tradiční pizzy. Příprava pizzetty je obdobná jako u běžné pizzy – na těsto (v tomto případě se může jednat i o listové těsto) se nanáší omáčky, sýry a další přísady. Obvykle se podává jako předkrm, svačina nebo lehké jídlo. V římských pekárnách je pizzetta často prodávána na váhu. V některých kavárnách ji dokonce můžete dostat zdarma jako součást objednávky aperitivu.

5. místo
Pizza Quattro formaggi je italská pizza pokrytá čtyřmi druhy sýra, jak vlastně již sám název napovídá. Tradičně se používá mozzarella a tři další místní sýry, jako je Gorgonzola, Fontina nebo Parmigiano-Reggiano. Výběr sýrů záleží na regionu, kde si Quattro formaggi zrovna dáš. V některých pizzeriích přidávají k sýrům ještě i bazalku a rajčata.
