Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2015 v 15:15
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Facebook prozrazuje všechny skutečnosti o nové „dislike“ funkci. Už brzy se bude testovat v Evropě

TECH
Uložit Uložené

Největší sociální síť dává na pravou míru všechny skutečnosti. Dislike tlačítko ve skutečnosti neuvidíme, ale už dobře známý lajk dostane další možnosti.

Kdo by to byl u zrodu tlačítka like řekl, že jednou bude mít takovou moc a honit se za ním budou stovky milionů uživatelů z celého světa. V září se zároveň objevila informace, že Facebook chystá velkou revoluci a u příspěvků přibude i funkce dislike, která však nebude sloužit k vyjádření negativního postoje, ale spíše jako způsob projevení empatie v případě smutných zpráv. Mark totiž nechtěl, aby se z jeho životního projektu stalo obyčejné fórum, kde lidé u příspěvků vyjadřují, zda se s ním ztotožňují, nebo naopak.

Dnes byly zveřejněny další fakta a všechny doposud zveřejněné informace byly uvedeny na pravou míru. Co mnohé asi zklame, je fakt, že se žádné tlačítko dislike nechystá. Dosud používaný palec nahoru však bude rozšířen o dalších šest vyjádření emocí hněvu, překvapení či smutku. Novinka bude již brzy testována ve dvou evropských zemích – Španělsku a Irsku. Tyto dvě země nebyly zvoleny náhodou. Podle vedení jsou jejich obyvatelé zajímaví tím, že mají přátelství na sociální síti převážně z vlastní země, a tak bude statistický vzorek přesnější. Zároveň chtějí otestovat anglicky hovořící zemi a zemi, v níž se mluví jiným jazykem.

Po důkladném testování bude novinka aplikována na mobilní i desktop verze Facebooku. Její používání by nemělo být vůbec komplikované, což je znát i na pár nabízených snímcích. Tak jako doposud, stačí kliknutí na tlačítko like a objeví se vyskakovací okno s nabídkou všech možných reakcí. Už se nemusíte bát, že vaše aktivita zůstane nepochopená. Otázkou zatím je, kdy si budeme moci pravděpodobně další revoluci vyzkoušet sami na vlastní kůži a také, zda dokáží všichni tuto změnu přijmout.

Mobilní verze

Facebook prozrazuje všechny skutečnosti o nové „dislike“ funkci. Už brzy se bude testovat v Evropě

Desktop verze

Facebook prozrazuje všechny skutečnosti o nové „dislike“ funkci. Už brzy se bude testovat v Evropě
Domů
Sdílet
Diskuse