Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2016 9:30
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

iPhone 6S se stal nejvýkonnějším smartphonem roku 2015. Dokázal to jen se dvěma jádry!

TECH
Uložit Uložené

Porazil loňský iPhone všechny smartphony konkurence?

Válka fanoušků a zastánců jednoho či druhého dominantního operačního systému zde byla od nepaměti a je velký předpoklad, že jen tak lehce neskončí. Samozřejmě, nijak jí nedokážeme zabránit ani my, avšak minimálně pro rok 2015 jsme odhalili vítěze obrovského dilematu: Je skutečně zapotřebí více jader? Ještě před nedávnem nebylo možné srovnávat iOS a Android smartphony pomocí aplikace AnTuTu, ovšem s aktualizací 6.0 se do testování mohou zapojit i majitelé iPhonů. Z výsledků budete možná překvapeni. Až 132 620 bodů si odnesl iPhone 6S, respektive 6S Plus, přičemž druhý umístěný zaostává až o téměř 40 000. Možná byste čekali na druhé pozic Galaxy S6, avšak lídrem Androidu se stal Huawei Mate 8, zatímco Galaxy S6 Edge+ dosáhl 82 000 bodů.

Důvodem tak vysokého skóre u Apple zařízeních je pravděpodobně perfektní optimalizace a propojení hardwaru se softwarem, totiž dvoujádrový A9 s taktem 1,85GHz a 2GB hravě překonal 8jádrový Exynos 7420 s 2,1GHz a 4GB RAM, který najdeme v Galaxy Note 5. Na druhou stranu, test AnTuTu se příliš nemusí rovnat reálně postřehnutelnému výkonu, zejména při běžných činnostech. Pokud vedle sebe postavíte vlajkové lodi od více značek, s jistotou nevypozorujete žádné velké rozdíly. Myslíte, že je skutečně nutné kupovat zařízení s největším počtem jader a nejvyšším taktem?

iPhone 6S se stal nejvýkonnějším smartphonem roku 2015. Dokázal to jen se dvěma jádry!
Domů
Sdílet
Diskuse