Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2016 14:26
Čas čtení 0:00
cinnamon

Farmáři ze středních Čech se spojili, aby založili internetový obchod s čerstvými potravinami

KULTURA
Uložit Uložené

Online tržiště od místních hospodářů, které zaručuje výrobky bez chemických látek, je novým originálním projektem.

Rostoucí zájem spotřebitelů o původ a kvalitu tuzemských potravin je zcela určitě jedním z důvodů k vytváření alternativních podob nákupu a prodeje potravin, které jsou zcela nepochybně velice žádoucím trendem. Díky středočeským farmářům byla v pondělí založena internetová stránka nakupzfarmy.cz, ze které můžete objednávat čerstvé potraviny. Projekt doplňuje a rozvíjí službu Mléko z farmy, která funguje již šestým rokem.

Farmáři ze středních Čech se spojili, aby založili internetový obchod s čerstvými potravinami

K vytvoření e-shopu se spojilo 14 soukromých farmářů a zpracovatelů, kteří již nadále nechtěli fungovat podle politiky supermarketů a díky nim se tak zvýší dostupnost tradičních čerstvých potravin bez umělých konzervantů, éček, barviv a stabilizátorů na stůl českých zákazníků. Ovocné mošty, farmářské pivo, čerstvý chléb, maso v bio kvalitě nebo třeba selské mléko a jogurt – to jsou jen některé z výrobků, které „online tržiště“ nabízí. Kompletní nákup je možné vyzvednout na výdejních místech, u některé z prodejních zastávek nebo přímo na jednotlivých farmách. Součástí služby jsou také dodávky, které zastavují na jedné ze 1700 zastávek ve smluvený čas a den a zboží si zde můžete zakoupit i bez objednávky. V současné době mohou nabídky využívat obyvatelé Prahy a středních Čech, ale také například Pardubicka, Hradecka, Ústecka a Liberecka, a to od pondělí do soboty na prodejních zastávkách.

Domů
Sdílet
Diskuse