Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2016 22:23
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Ředitel Google vydělal za minulý rok 100 milionů dolarů. Sundar Pichai z Indie nemá v ostatních ředitelích konkurenci

TECH
Uložit Uložené

Práce pro Google se vyplatí.

Když se společnost Google chystala loni v srpnu změnit své struktury a udělat z firmy Alphabet mateřskou společnost pro samotný Google, na jeho čelo se dostal dlouholetý zaměstnanec a lídr Sundar Pichai. Celá transformace se dokončila 2. října téhož roku, kdy se 43letý Ind Sundar Pichai ujal pozice výkonného ředitele společnosti Google a i když na této pozici nepůsobil ani pololetí, za rok 2015 si pro něj jeho společnost připravila celkem štědrou odměnu.

Podle oficiálních dokumentů z dnešního dne obdrží za rok 2015 Pichai kompenzaci v celkové hodnotě až 100,5 milionů dolarů, z čehož však obrovská část přejde do jeho vlastnictví až v roce 2017. Jeho základní roční plat totiž byl 652,5 tisíc dolarů, ale dalších 99,82 milionů dostane Pichai v podobě omezených akcií společnosti. Zdá se, že si svého indického kolegu Larry Page a Sergey Brin skutečně cení nade vše a v případě, že se Ind v čele Google zdrží ještě pár let, mohou do jeho vlastnictví nakonec padnout akcie v hodnotě stovek milionů dolarů. Ještě v únoru totiž dostal od mateřské firmy Alphabet grant v podobě omezených akcí v hodnotě 199 milionů dolarů a kdoví, možná to v takovém duchu bude pokračovat i nadále. Na druhou stranu, kompenzace pro výkonného ředitele v takové astronomické výši vypadá ve srovnání s kompenzacemi pro ostatní ředitele největších amerických firem skutečně neuvěřitelně, protože ostatní ředitelé obdrželi v roce 2014 v průměru 16,3 milionů dolarů. Sladký to život.

Ředitel Google vydělal za minulý rok 100 milionů dolarů. Sundar Pichai z Indie nemá v ostatních ředitelích konkurenci
Domů
Sdílet
Diskuse