Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2016 17:05
Čas čtení 0:00
Simi

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?

ZAJÍMAVOSTI ZÁHADY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Seznamte se s nevysvětlitelnými vraždami, které dodnes nebyly objasněny.

Smrt odjakživa přináší smutek a žal, ale v případě těchto záhadných úmrtí i velký otazník. Rodiny zemřelých se nikdy nedočkaly vysvětlení skutečného důvodu smrti jejich blízkých a jejich odchod je dosud zahalen pořádnou rouškou tajemství. I když si už úřady mysleli, že se jim podařilo najít vraha, nebylo tomu přesně tak.

Kendrick Johnson

V lednu roku 2013 se našlo mrtvé tělo 17letého Kendricka, srolované v žíněnce v areálu Lowndes High School, kterou navštěvoval. Podle pitvy šlo o nehodu udušením, když se mladý student snažil dostat tenisku ven z žíněnky. Takový banální závěr nedal spát jeho rodičům, kteří později požádali o opakovanou pitvu. Druhá pitva potvrdila obavy rodičů, šlo o násilný čin. Hodnověrnost tomu dodával fakt, že při provedení 2. pitvy se v chlapcově těle nenašlo srdce, plíce, ani játra a tyto orgány byly nahrazeny novinami. Smrt nebyla dodnes objasněna, ale za přešlap s novinami podle informací může pohřební síň, která zajišťovala přenos a úpravu těla z pitevny na pohřeb.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: en.wikipedia.org

Gareth Williams

Šestnáctého srpna v roce 2010 se našlo nahé tělo matematika, zaměstnance GCHQ a pomocníka britské SIS, v bytě určeném na ochranu svědků v malé sportovní tašce uzamčené zámkem. Klíček od ní se našel pod tělem oběti. Taška byla umístěna ve vaně a první předpoklady vedly k názoru, že 32letý matematik byl zavražděn. V listopadu roku 2013 úřady prohlásily, že šlo pravděpodobně o sebevraždu, protože se v bytě nenašly žádné otisky prstů, ani jiné stopy po cizím zavinění. Po různých filozofických dohadech dospěla policie k názoru, že není možné, aby se Gereth sám uzamkl do malé sportovní tašky, ale vyloučili tvrzení, že by se tak mohlo stát bez zanechání stop DNA, které se v okolí nikde nenacházely. V roce 2015 se případ pohnul a začalo se opět spekulovat o násilné vraždě.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: www.telegraph.co.uk

Olověné masky

V roce 1966 byla nalezena těla dvou elektrikářů - Miguela Jose Viana a Pereira da Cruze v exotickém Rio de Janeiro. Muži leželi vedle sebe, měli na sobě společenské obleky a vodě odolné pláště, tvář jim pokrývaly olověné masky, které se používaly na ochranu před radiací.

Doporučeno
„Loď duchů.“ Plachetnice Mary Celeste se plavila po oceánu bez jediného člena posádky. Když ji našli, byla v perfektním stavu „Loď duchů.“ Plachetnice Mary Celeste se plavila po oceánu bez jediného člena posádky. Když ji našli, byla v perfektním stavu 31. března 2024 8:00

Žádné známky zápasu, krev, ani bodné rány. V kapse jednoho z nich se v zápisníku našel následující odkaz: "16:30 být na dohodnutém místě, 18:30 spolknout tablety. Když začnou účinkovat, chránit kovy, čekat na znamení." O případu se více neví, ale existuje množství teorií. Jedna z nich tvrdí, že v dané oblasti lidé několikrát údajně zpozorovali mimozemskou civilizaci UFO.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: zahranicoureality.blogspot.ca

Chlapec v krabici 

Pod tímto názvem se skrývá nejzáhadnější případ úmrtí 20. století. 4 až 6letý chlapec se našel na předměstí Filadelfie. Umístěn v krabici od dětského kočárku s tenkou přikrývkou podlehl zraněním hlavy. I přes forenzní expertízu (vytvoření přibližné podobizny předškoláka) i velké snaze obyvatel města i okolí se nikdy nepodařilo zjistit totožnost chlapce a neobjevil se žádný svědek, který by něco o oběti, nebo vraždě věděl. Případ se dodnes nepodařilo vyřešit.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: epochaplus.cz

Taman Shud

Neznámý muž byl v roce 1948 nalezen na pláži v Adelide (Austrálie). Faktem je, že muž nebyl nikdy identifikován, no a záhadou zůstává nápis na kousku papíru, který se našel v tajném kapse jeho kalhot. "Taman Shud". Sbírka básni od Omara Khayamma je ukončena stejnou frází a dá se přeložit jako "dokončeno". Mnozí lidé proto věří, že nápis byl symbolem rozloučení v případě neznámého muže. Způsob úmrtí ani okolnosti případu však nejsou veřejnosti dodnes známé. O případu se více dočtete zde.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: deser.gazeta.pl

Černá Elizabeth

Leimertův park (Los Angeles) se 15. ledna 1947 změnil v místo hrůzy. Znetvořené a rozdvojené tělo 22leté Elizabeth Short se našlo nedaleko soch v tomto, tehdy ještě rozestavěném, parku, proto si kolemjdoucí dřív mysleli, že jde jen o jakousi figurínu. Zohavená měla i intimní místa, koutky úst, na jistých partiích jejího těla dokonce chyběly kusy masa. Během vyšetřování případu policie obdržela balíček, který obsahoval osobní věci oběti. Věci byly umyté v benzínu, čímž byly nadobro zbaveny otisků prstů.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: rebloggy.com

Případ upírské vraždy

V roce 1932 Stockholm zachvátila panika, když se spoře oděné tělo nebohé prostitutky Lindy Linderstrom našlo v jejím malém bytě v centru města. Linda zahynula po úderu tupým předmětem přímo do temene hlavy. Zajímavé je, že mladá žena ztratila mnoho krve, ale tekutina takové konzistence se v jejím bytě nenašla. Policie také zajistila zakrvácenou naběračku na polévku v blízkosti těla zavražděné. Domnívali se, že pachatel zřejmě vypil zmíněným předmětem krev oběti. Po pachateli nezůstaly na místě žádné stopy a tak se vražda dostala mezi uzavřené případy.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: epochaplus.cz

Uralský incident

Vražda devíti ruských studentů v roce 1959 na Uralu v Rusku otřásla nemalým množstvím milovníků přírody. Úřady podaly zprávu o mrtvých turistech, přičemž všichni členové výpravy, kromě jednoho, utržili ránu do hrudi. Po zveřejnění pitevní zprávy bylo evidentní, že zmíněný student měl poškozenou lebku po prudkém úderu do hlavy. Všechny oběti vykazovaly vysoké známky radiace. Některým zavražděným chyběl jazyk i oči, které se podle informací staly potravou pro lesní zvěř. Případ se dále nevyšetřoval, byl uzavřen se slovy "nepřekonatelná síla přírody." Tragédie inspirovala režiséra Renny Harlin k vytvoření snímku, který byl inspirován tragickou událostí.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: stampsy.com

Elisa Lam

Hotel Cecil v Los Angeles se stal na jistý čas místem pobytu vysokoškolačky Elisy. Zřejmě netušila, že zmíněný hotel byl kdysi základnou sériových vrahů jako Richarda Ramireze či Jacka Unterwegera. Její tělo se našlo ve vodní nádrží ubytovacího komplexu v lednu 2013. Lidé si nedokázali vysvětlit, proč je smrt mladé Kanaďanky označována za náhodné utonutí. Při nálezu těla museli hasiči vyřezat díru do nádrže a vypustit vodu, aby se k němu vůbec dostali. Pokud by tedy chtěla Elisa dobrovolně vejít do nádrže, musela by se bez povšimnutí dostat přes několik dveří s alarmem, ke kterým mají přístup jen vybraní zaměstnanci. Obsah videa ukazuje, že Elisa se nechovala v den úmrtí přirozeně. Toxikologické testy však prokázaly nepřítomnost omamných či psychotropních látek, také alkoholu v její krvi. Více o záhadné vraždě studentky naleznete zde.

Clevelandský řezník

Pojem sériový vrah ve 30. letech minulého století ještě neexistoval, ale popis dokonale vystihuje neznámého šílence zvaného Clevelandský řezník, který zabíjel nevinné oběti přes deset let a nikdy nebyl chycen. Všechno to začalo v roce 1934, kdy se na břehu jezera v Clevelandu našlo roztrhané tělo ženy. O rok později byly nalezeny zbytky těla mladého muže nedaleko statku v Kingsbury Run, které se našly bez hlavy a genitálií. Jen 18 metrů od druhé oběti se objevila hlava dalšího zavražděného, ​​jejíž totožnost nebyla prokázána, vzhledem k pokročilému procesu rozkladu. V lednu 1936 řádil řezník znovu. Dva pytle pohozené ve sněhu, které se našly nedaleko centra Clevelandu, obsahovaly oddělenou ruku, dvě stehna a část spodní poloviny ženského těla. Hlava oběti nebyla nikdy nalezena. Květen 1936 byl doba opakování útoku clevelandského zabijáka. Tentokrát šlo o nález bezhlavého těla mladého bělocha. O tři měsíce později se vražda opakovala, jednalo se o neidentifikovatelného muže se sťatou hlavou. Později nalezené horní torzo ženského těla, zbytky končetin starší černošky, tělo s vytrženým srdcem a podobné děsivé nálezy způsobovaly v obyvatelích Clevelandu hrůzu a nejistotu. Ředitel protikorupčního úřadu Elliot Ness, který případ celou dobu vyšetřoval, se i po odchodu do důchodu případu aktivně věnoval. V březnu roku 1943 prohlásil případ za uzavřený, nikomu však nepodal vysvětlení.

10 záhadných úmrtí určených pouze pro silnější povahy. Dozvíme se někdy, jak to vlastně bylo?
Zdroj: www.prochlapa.cz
Domů
Sdílet
Diskuse