Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2016 13:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Displej přímo na kůži? Díky japonským vědcům nebudeme muset vytahovat smartphone z kapsy

TECH JAPONSKO
Uložit Uložené

Zobrazování informací týkajících se našeho zdravotního stavu nebo dokonané fyzické aktivity bude v budoucnosti o něco pohodlnější.

I když nejde o nic, co bychom viděli poprvé, sestrojený prototyp flexibilního, průsvitného nesmírně tenkého (jen 3 mikrometry) zobrazovacího panelu disponujeme takovými vlastnostmi, které dokáží jeho uživateli zabezpečit stabilitu i při denním nošení na těle. A nepřekáží mu ani neustálá změna tvaru povrchu, tedy naší kůže, nakolik kopíruje pohyb svalstva. Možnosti displeje jsou však zatím značně omezeny jen na poskytování informací o aktuálně hladině koncentrace kyslíku v krvi, což ale dokáží vědci z tokijské univerzity napravit dalšími měsíci vývoje, takže by nás v blízké budoucnosti měl dokázat informovat i o ušlých krocích nebo spálených kaloriích. Zatím je důležité především fyzické provedení, které zabezpečí, že nás jeho přítomnost nebude žádným způsobem omezovat a přitom zvládne jakoukoliv pohybovou aktivitu. Více detailů už ale najdeš ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse