Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2016 13:30
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone čekají v roce 2017 zásadní změny. Hliník nahradí sklo a přibude AMOLED displej od Samsungu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Apple plánuje dle ostříleného odborníka změnit nejen design, ale i zaběhlý Retina panel za modernější alternativu z Jižní Koreje.

Pokud bychom měli vycházet z tradice kalifornského giganta, v roce 2017 uvidíme novou generaci pod označením iPhone 7s 7s Plus. A ta má dle čerstvých slov renomovaného analytika z KGI přinést razantní vizuální změnu, přičemž pár slov padlo i o AMOLED displejích od společnosti Samsung. Je však otázkou, nakolik můžeme těmto informacím důvěřovat, protože konstrukční změny přináší jednou za dva roky jen model bez známého písmenka „s“. Po příchodu Tima Cooka do vedení se ale událo hned několik neočekávaných kroků a tento může být dalším v pořadí. O co tedy jde?

Jak informuje web 9to5mac, odborník Ming-Chi Kuo si myslí, že iPhone 7s nabídne tělo jen z odolného skla a není z jednoho kusu hliníku, se kterým přišel iPhone 6 v roce 2014. To údajně znamená přítomnost buď skleněné unibody konstrukce, nebo dvou skleněných kusů, jednoho na přední a druhého na zadní straně, tentokrát bez jediného viditelného kousku kovu, nakolik už nejde o atraktivní část výbavy. V posledním čase zaplavily spotřebitelský trh levné čínské Android smartphony ze stejných materiálů a s velmi podobným vizuálním provedením, díky čemuž výrazně klesla i atraktivita zpracování iPhonu, protože si dnes můžeme zaopatřit neporovnatelně dostupnější alternativu. Analytik ale neuvedl bližší podrobnosti, jak by mohl nový iOS smartphone po změně vypadat. Vše proto momentálně zůstává na naší fantazii a představivosti.

iPhone čekají v roce 2017 zásadní změny. Hliník nahradí sklo a přibude AMOLED displej od Samsungu
Zdroj: www.leconte.nl

Nové provedení konstrukce má prý doplňovat i nahrazení Retina displejů, namísto nichž Apple použije pokročilejší AMOLED vynikající v kontrastnějším podání barev a zejména v šetření drahocenné energie, protože pokud je na nich zobrazeno černá barva, vypínají pixely, a tak dokáží výrazně zredukovat zátěž na baterii. Důvodem, proč gigant přistoupí k něčemu takovému až v příštím roce, může být výrazný pokles cen jejich výroby, i když iPhone nikdy nepatřil mezi smartphony, na kterých se šetřilo. Výrobní náklady totiž představují velmi důležitou položku, která není lhostejná ani úspěšné společnosti jako Apple. A to dokazuje i zatím oficiálně nepotvrzená zpráva z minulého týdne, že se Samsungem uzavřeli kontrakt v hodnotě přes dva a půl miliardy amerických dolarů na dodání 100 milionů kusů AMOLED displejů.

Domů
Sdílet
Diskuse