Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2016 10:55
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nový Battlefield nás po letech čekání zavede do první světové války plné tanků, ohně a bolesti

TECH
Uložit Uložené

Alternativní minulost. To je něco, s čím se setkáme v Battlefield 1.

Prvotní spekulace a dohady nebyly správné, i když měly k pravdě dost blízko. Zatímco Activision s jejich Call of Duty hledí již několik dlouhých let do budoucnosti, EA s jejich studiem DICE zkoušelo zejména současný konflikt, respektive i mírně odbočky. Byli to tedy právě kluci z DICE a EA, kteří konečně vyslyšeli miliony hlasů po celém světě. Tedy těch, kteří relevantně komentují současnou situaci FPS akčního žánru. Každý z nás již minimálně podvědomě toužil po hře z období první či druhé světové války. První tanky, protitankovky, samopaly a granáty. Zničená města nejbohatších zemí, ohlušující řev výbuchů, ničení budov a křik obětí. To je to, co hráčům již velmi dlouho chybí a o čem snili, že přijde co nejdříve.


Zčásti nám to konečně přinese nový díl ze série Battlefield s prostým názvem Battlefield 1. Vzhledem k číslici jedna je již mnohým jasné, že v rámci série půjde o největší skok do minulosti. Konkrétně mluvíme o alternativní první světové válce. Tvůrci se dušují, že chtějí přinést starým, ale i novým hráčům nezapomenutelný zážitek. Válečné hry byly místy i skvělým učitelem dějepisu, no a ani na to nechtějí v DICE zapomenout. Dělostřelectvo, bitvy na moři či ve vzduchu, jakož i samotná strategie a styl boje, to vše prošlo během první světové výrazným progresem. První světová komerční médium velmi nezasáhla, stejně jako hry samotné. Těšit se můžeme na skutečně neokoukané a originální zpracování. Nevím, jak vás, ale mě nechávají všechny ty futuristické příběhy a hratelnost jako taková mimořádně chladným a po dlouhé době se těším na nějakou válečnou FPS. Je jasné, že nepůjde o autentické zpracování první světové války, ale i tak je to několikrát zajímavější než letošní Call of Duty. Kdoví, možná se po tomto probudí i Medal of Honor a přinese válečnou hru z druhé světové.

Nový Battlefield nás po letech čekání zavede do první světové války plné tanků, ohně a bolesti
Zdroj: DICE/EA


Slíbený je multiplayer o 64 hráčích a stejně tak destrukce, která by se podle některých mohla alespoň částečně vrátit ke geniálnímu Bad Company 2. Určitě však třeba počítat i se scripty. Co je na tom pravdy a co nás vlastně čeká, zjistíme již za měsíc na akci EA Play. Po dlouhých letech se totiž EA nezúčastní E3 tak jak jsme zvyklí a místo toho nabídne vlastní akci. Můžeme čekat nové gameplay záběry či rovnou celé trailery k mnohým titulům, ale momentálně je asi nejvíce v hledáčku právě Battlefield 1, který se prezentoval ve velkém stylu. Co se lokalit týče, děj nás zavede do Afriky, Francie, Alp a jiných destinací. Zahrajeme si nejen v menších konfliktech, ale i největších soubojích historie. Hra vyjde 21. října na PC, Xbox One a PS4, plus pro EA Access a Origin Access hráče už 18. října.

PS: A teď si představte, že se Ubisoft a Gearbox rozhodne oznámit Brothers in Arms 4, na které čekáme už neuvěřitelných 8 let.

Domů
Sdílet
Diskuse