Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2016 21:19
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Levitující nabíječka vám bezdrátově nabije smartphone, zatímco bude rotovat nad stolem

TECH
Uložit Uložené

Protože obyčejná nabíječka je již příliš ohraná.

Chápeme to. Lidi nebaví dobíjet telefon obyčejným zapojením zařízení přes kabel do zásuvky. Pokud považujete oficiální nabíječku od Apple za velmi drahé příslušenství, zbytek článku vás asi příliš neohromí. Na Kickstarteru totiž vyrostla další kampaň, která pomalu, ale jistě naplňuje svůj stanovený finanční cíl. Měli jsme tu celou hrstku levitujících předmětů jako například tato žárovka či první známý hoverboard od Lexusu, ovšem nabíječka, která by vám vedle provádění služby rotovala vaším telefonem, je novinka. A tedy pořádně drahá.

Při běžném příslušenství bychom rovnou přešli k jeho technickým specifikacím, avšak zde jsme trochu na pochybách, zda se máme zaměřit na základní parametry nebo výšku vznášení, rychlost rotace nebo procento vašich přátel a známých, kteří budou pod smartphone kroutící se ve vzduchu cpát prsty a jiné předměty. Přejděme ale k důležitému. Dřevěná krabička OvRcharge, která se mimochodem dostane do prodeje ve více barvách, bude dostupná ve dvou velikostech napájecího proudu - 0,5A a 0,7A. Bohužel, standardní telefon bude rotovat nad ní přibližně 4 až 5 hodin, než naplno doplní svou vystavenou baterii. Na úspěšně zahájení nabíjení je třeba speciální přibalené pouzdro. Předprodejní cena je spolu s dopravou závratných 218 € (~5 900 korun) a odhadované datum doručení prosinec 2016. Na druhou stranu, na vašem stole se bude vyjímat mnohem víc než nějaký zažloutlý kabel s pružinkou či černou lepicí páskou obtočený kolem konektoru.

Levitující nabíječka vám bezdrátově nabije smartphone, zatímco bude rotovat nad stolem
Zdroj: Kickstarter
Domů
Sdílet
Diskuse