Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2016 21:28
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple za pár dní zpřístupní iOS 10. Na jaké novinky se můžeme těšit a která zařízení aktualizaci dostanou?

TECH
Uložit Uložené

Den D je tady.

Včerejší den patřil pro každého fanouška a uživatele mobilních zařízení s logem nakousnutého jablíčka mezi ty nejdůležitější, protože jsme nejen poznali nové sedmičky, ale také jsme se dočkali dalšího významného aktualizačního balíčku pod kulatým označením iOS 10. Softwaroví inženýři tentokrát nevěnovali pozornost vizuálním změnám UI, ale zlepšení uživatelských zkušenosti, což se projevilo nejen na informace bohatší uzamčené obrazovce, ale i v přehlednější liště, kde najdeme rychlá nastavení. Aplikaci iMessages zase obohatili podporou pro dodatečná rozšíření, přidali jí větší emoji a pokud někdo sdílí web adresu přímo v chatu, nově se zobrazí náhled obsahující obrázek, fotografii nebo video. A podpora pro aplikace od třetí strany, čili ne pouze od Apple, nechybí už ani virtuálnímu asistentovi Siri. Zajímavých novinek je však mnohem více, takže nám teď nezbývá nic jiného, ​​než si je všechny shrnout v přehledném seznamu.

  • Nová uzamčena plocha: Rychlý přístup k nástrojům, detailnější a interaktivní oznámení či absence legendárního nápisu “Slide to unlock“. Takzvaný lockscreen prošel díky aktualizaci iOS 10 asi nejviditelnějšími změnami, které z něj udělaly jakýsi centrální hub se vším důležitým. K odemčení už stačí jen stisknout hardwarové tlačítko pod displejem, posunutí obrazovky doprava otevře fotoaparát, doleva zase zmíněné widgety a použití funkcionality 3D Touch umožní při upozorněních zobrazit více reakcí.

Apple za pár dní zpřístupní iOS 10. Na jaké novinky se můžeme těšit a která zařízení aktualizaci dostanou?
Zdroj: www.ipadappsbuzz.com

Apple za pár dní zpřístupní iOS 10. Na jaké novinky se můžeme těšit a která zařízení aktualizaci dostanou?
Zdroj: www.idownloadblog.com
  • iMessages na steroidech: oblíbené komunikační aplikaci Applu přibude hned několik důležitých vylepšení, mezi nimiž nechybí ani pohotová reakce na konkrétní zprávu (stačí dvakrát stisknout příslušnou bublinku) nebo rychlejší přístup k fotoaparátu a galerii. A jak již bylo výše zmíněno, mimo jiné se dočkáme i větších a animovaných smajlíků, bohatšího náhledu na obsah sdílené url či integrace podpory pro miniaplikace od jiných vývojářů.

Apple za pár dní zpřístupní iOS 10. Na jaké novinky se můžeme těšit a která zařízení aktualizaci dostanou?
Zdroj: www.idownloadblog.com

  • Inteligentnější třídění fotografií: Apple začíná využívat jednodušší formy umělé inteligence ve více oblastech a jednou z nich bude i vylepšená aplikace Photos, kde jsou zobrazovány naše výtvory. Strojové učení tak zvládne rozeznávat tváře lidí, objekty a scény bez nutnosti aktivního připojení k internetu. Jaké výhody ale z toho plynou? Uživatelům nabídne lepší přehled mezi uloženými fotografiemi a vyhledávání konkrétního díla půjde výrazně jednodušeji než dosud.

  • Schopnější asistent Siri: Pokud chtěl někdo využít služby Siri u aplikací, které nepocházejí přímo od Applu, tak měl do dnešního dne smůlu. Po instalaci balíčku iOS 10 jde však již o minulost, protože vývojáři dostali příležitost integrovat virtuálního asistenta přímo do jejich softwaru. Hlasovými příkazy tak dokážeme například odepsat kámošovi přes WhatsAapp bez jakéhokoliv mačkání klávesnice.

  • To je vše? Ne, ještě nebyla zmíněna možnost odinstalovat předinstalované aplikace kalifornského výrobce, které mnohým uživatelům nepopsatelně překážejí. Znamená to, že složka, kam jsme dosud házeli všechny nepotřebné ikonky není konečně potřebná. Stejně tak padla zmínka o vylepšené Apple Music aplikaci, novém tlačítku na vyčištění hlavní oznamovací lišty či mapách, které gigant také zpřístupnil pro vývojáře. A vhod jistě padne i aplikace Home, ke které je mimo jiné přístup přímo z lockscreenu. Ta poslouží pro pohodlné ovládání kompatibilních zařízení v našich domácnostech.

Aktualizaci na iOS 10 dostanou 13. září všechny generace iOS smartphonů kromě modelů starších než iPhone 5. Dále se mohou těšit majitelé iPodu Touch šesté generace, obou iPadů Pro, iPadu Air 2 i 1, iPadu čtvrté generace a iPadu Mini 2, 3 i 4.

Domů
Sdílet
Diskuse