Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2016 22:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

SONY oznámilo novou konzoli PlayStation Pro. Je to skutečně nová generace s nádhernou grafikou a nejlepšími hrami?

TECH SONY
Uložit Uložené

Bude moci PS PRO konkurovat Xboxu Scorpio?

Dnešní press konference začala tradičně. Na stage dorazil Andrew House a začal mluvit o konzoli PS4, službách Sony, o úžasných hrách a skvělých událostech, kterých dosáhli. Z ničeho nic přišla na řadu debata o výkonnější grafice, 4K či HDR. Následně se bez většího rozruchu oznámilo, že nová konzole se bude jmenovat PlayStation Pro a hned se nám i začaly ukazovat první záběry z her hraných na tomto hardwaru. Viděli jsme Watch Dogs 2, For Honor či Spider-Mana pro PS4. Hlavně Spidey ukázal, jak moc se dá na novém hardwaru zapracovat na detailech a texturách. PS PRO nabídne vývojářům možnost více pracovat s detaily, texturami, rozlišením, fyzikou, nasvícením, odrazy, reakcí předmětů a fyziky v reálném čase... no prostě to bude jakýsi krok vpřed, hlavně však půjde o 4K rozlišení. Až tak velký skok, jaký jsme všichni očekávali, se nekonal.

SONY oznámilo novou konzoli PlayStation Pro. Je to skutečně nová generace s nádhernou grafikou a nejlepšími hrami?

Sony máme rádi, ale je třeba uznat, že jsme asi trochu zklamaní. Asi jsme jen čekali příliš mnoho, jednak co se hardwaru týče, jednak oznámení nějaké hry. Snad nás posadí na zadek nějakým nádherným titulem vyvíjeným speciálně na PS4 Pro, zatím ale asi většina z nás zůstává při zemi a zřejmě novou konzoli ani nekoupí. Vychutnat si všechny její krásy... na to potřebujete i televizor, který to zvládne, a takový rozhodně nemá každý z nás. Co mě však dost zklamalo, je fakt, že ani PS4 Pro nevyřešilo problém s viditelností do dálky. Stále se to řeší mlhou, což je dost smutné. Abychom si však rozuměli, ty hry vypadají skutečně krásné, ale za těch 10 800 korun to asi nestojí. Správně, PS4 Pro bude stát 10 800 korun a na trh se dostane 10. listopadu.


Až mi je Sony trochu líto. Poslední roky Activison válcoval se svým Call of Duty, a to hlavně co se prodejů týče, ale zdá se, že letos by je EA s DICE mohli s jejich Battlefieldem pokořit. Jsem jen “internetový pisálek“, ale je třeba se na to podívat střízlivými očima. Call of Duty vypadá ve srovnání s Battlefieldem 1 k smíchu. Když už i The Last of Us z roku 2013 má kvalitnější textury, detaily obličeje a mimiku jako takovou než hra z roku 2016 hraná na mnohem lepším hardwaru... nuže. Snad Sony nebude litovat, že to letos s tou exkluzivitou a spoluprací nezkusili s EA. Nádherně však vypadalo Horizon Zero Down, nový Spidey a v neposlední řadě Mass Effect Andromeda. Vůbec první gameplay záběry potěšily, spíše ale odprezentovaly hardwarové možnosti nové konzole než možnosti hry jako takové. Potěšilo i pár vteřin z očekávaného Days Gone. Samozřejmě, vylepšené grafiky se dočkáme i u her, které již vyšly, mluvíme například o titulech, jako: Deus Ex: Mankind Divided, Uncharted 4, Infamous First Light, Paragon, Shadow of Mordor a Call of Duty: Black Ops 3. Těšit se můžeme na lepší framerate či rozlišení. A abychom nezapomněli, oznámeno bylo i PS4 Slim, ale o tom každý věděl už dva týdny. Nakonec, konzole už koluje mezi více lidmi po světě. PS4 Slim bude stát 8 tisíc korun a na trh se dostane 16. září. 

SONY oznámilo novou konzoli PlayStation Pro. Je to skutečně nová generace s nádhernou grafikou a nejlepšími hrami?

PS Pro umožní rychlé sdílení dat z vaší klasické PS4 na nový přístroj, oplývá 1TB paměti, bude podporovat 4K a vyjde, jak již bylo zmíněno výše, 10. listopadu za 10 800 korun. Design prakticky nepřekvapil, protože leaknul asi týden zpátky. To ale neznamená, že by zklamal. Představte si klasickou PS4, přidejte jí jedno patro a máte zde mezigenerační pokrok. Více technických specifikací bohužel nemáme k dispozici. Co říkáte na tuto novou technologii?

Níže můžete zhlédnout na celou press konferenci

Domů
Sdílet
Diskuse